Bu hayatta kimine göre burcumun özelliği kimine göre karakter meselesi ve kimine göre yetişme tarzı dedikleri olgu gereği birilerinin gönlü aman kırılmasın, aman birleri üzülmesin diye pek çok şeyi yuttum. Boğazıma gelen laflar düğüm düğüm oldu rahatça bir kusamadım insanların hatalarını.

            Şimdi de öyle yapacağım. Diyeceklerimi sağından solundan kısarak, etrafından dolanarak, acaba kırılır mı diyerek yazacağım ama kendime verdiğim söz gereği de azıcık açık olacağım.

            Kendimce sebeplerden dolayı her zaman yazı yazamıyorum. Aslında kim olduğum. Nasıl ve niçin yazı yazdığımı birkaç kişinin dışında kimse çok net bilmiyor. Gizem değil bu. Sadece kendince sebep diyelim.

            Neyse uzatmayalım daha fazla sıkmadan konuya girelim.

            Yerel seçimlerden çıkalı iki ayı geçkin zaman oldu. Halk Cumhur ittifakının kazandığı belediyelerden pek çoğunu bu sefer Muhalefete verdi. Daha doğrusu CHP’ye verdi. Hayırlı olsun.

            Yerele geleceğim ama yerelinde genelden farkı yok. Muhalefet belediyeleri kazandıktan sonra ilk icraatları belediyenin binasına borçları asmak oldu. Pekiyi ettiler. Eğer gidenler haksız yere borçlanmış, paraları har vurup harman savurmuşsa yani bir hataları varsa elbette deşifre olsunlar. Ona kimsenin bir şey diyeceği yok. Eğer halka hesap vermeyi böyle algılıyorsa yeni gelen bırakın öyle yapsın. Ama kendi gittiğinde de aynı şeyleri yaşayacağını bilsin ona göre hareket etsin.

            Dediğim gibi kimse bu muhasebeye niye yaptın demedi diyemez de zaten.

Ama şimdi şunu çok rahat söyler arık halk.

Sen bu borç listesini astın ve enkaz devraldık diyorsun ama bilmiyor muydun? Yani hiç mi araştırmadı ben neye talibim, borcu var mı yok mu? Olurda kazanırsam nasıl altından kalkacağım diye hiç mi araştırma yapmadın ki şimdi enkaz edebiyatı yapıyorsun.

Geldikten sonra ilk icraatım şu şu şu olacak diye bir planın var mıydı? Varsa ne oldu ilk icraatlar. Neleri yaptın ilk aylarda neleri çözdün. Hele bir dur diyemezsin. Zira şehri yönetmeye talip o şehrin lideri olacak kişinin gelmeden önce planını projesini hazır etmesi gerekmez miydi?

Bunlar genele de yerele de lafım.

Şimdi yerele gelelim.

İlimizde göreve gelen sayın başkan Ahmet Önal öncelikle hayırlı olsun. Allah(cc) başarılı kılsın. İlimize inşallah katkı sağlarsınız.

Sizin vaktiniz olmaz okumaya ama görev verdikleriniz sizin adınıza basını takip edenler iletirler umarım.

Göreve geldiniz borç listesini astınız. Bu konuda eski başkan saygılının açıklamaları oldu. Bu açıklamalar doğruysa veya yanlışsa polemiğe girmeden kamuoyunu aydınlatmanız gerekmez miydi?

Geldiğinizden beri bölgesel de olsa üst üste sular kesiliyor. Bu konuda suyumuzun içilir, kullanılır olacak şekilde kesintisiz ne zaman akacak açıklasanız da insanlar sular kesilecek korkusu ile Keskin Cankurtaran köyündeki Miyase Teyze, Muzaffer emmi gibi her yere bidon bidon su stoku yapmasa olmaz mı?

Yollara Asfalt, kaldırım işi konusunda, en yeşil zaman olması gerek park bahçeler durumu hakkında, sokaklardaki çukurların tamiri konusunda, çöp bırakma yerlerinin hijyeni hakkında bilsek ne yaptığınızı olmaz mı?

Aradığımızda karşımıza çıkan bilgisayarın on ikinci sıradasınız diye başlayıp, bire düşünce tekrar onlara atması gibi bir garabet ve cimer veya sizlere başvuru yapıldığında şikâyet konusunun çözüldüğü bilgisinin yanlış olduğunu aslen yapılmadığını biliyor musunuz? Yani şikâyet konusu çözülmeden yaptık ettiklerin doğru olmadığını biliyor musunuz?

Tamam şimdi diyeceksiniz yazma yazma yazınca da sıkıntıları alt alta sırala. Olmaz sık yaz köşe yazını sık sor sorunu bizde sık sık cevap verelim denebilir. O halde susayım burada belki cevap verilir.

Ulaşmak kolay bu maile bakıyorum sık olmasa da. Buraya yazarsanız…ilknurtuney@hotmail.com

Muhabbetle Allah’a emanetsiniz.