Kırıkkale'de bir borç nedeniyle satışına karar verilen arsa ve üzerindeki iki bina, mahkeme kararıyla açık artırma yöntemiyle satışa sunulacak.
Kırıkkale 2. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu tarafından yayımlanan ilana göre, Merkez ilçeye bağlı Gürler Mahallesi'nde bulunan 502 ada 15 parsel numaralı taşınmaz için satış süreci başlatıldı.
273 metrekare büyüklüğündeki taşınmazın arsa vasfında olduğu belirtilirken, üzerinde iki ayrı bina bulunduğu kaydedildi. Taşınmazın imar planında ayrık nizam 4 katlı konut alanında yer aldığı, maksimum yapı yüksekliğinin 12,50 metre olduğu, TAKS oranının 0,40 ve KAKS oranının ise 1,60 olarak belirlendiği ifade edildi.
İlan metninde yer alan bilgilere göre, parselin güney kısmında bulunan iki katlı yapı yaklaşık 130 metrekare kullanım alanına sahip. Kuzey kısmında bulunan üç katlı yapının ise toplam kullanım alanının 246 metrekare olduğu belirtildi. Her iki yapının da uzun yılların etkisiyle yıprandığı ve şu anda boş durumda bulunduğu bildirildi.
Kent merkezine yakın konumuyla dikkat çeken taşınmazın, Alparslan Türkeş Bulvarı'na yaklaşık 250 metre, Kızılkanat İş Merkezi'ne 450 metre ve Kırıkkale Valiliği'ne yaklaşık 1,5 kilometre mesafede yer aldığı kaydedildi.
Muhammen bedeli 4 milyon 385 bin 880 TL olarak belirlenen taşınmaz için KDV oranı yüzde 20 olarak açıklandı.
Satışın ilk artırması 8 Eylül 2027 tarihinde saat 12.00'de başlayacak ve 15 Eylül 2027 tarihinde sona erecek. İlk artırmada satışın gerçekleşmemesi halinde ikinci artırma 7 Ekim 2027 tarihinde başlayacak ve 14 Ekim 2027 tarihinde tamamlanacak.
Taşınmaza ilişkin ayrıntılı bilgi ve artırma şartlarının, UYAP e-Satış sistemi üzerinden 2025/85 SATIŞ dosya numarası ile incelenebileceği bildirildi.





