Son günlerde ismi Kırıkkale Milletvekilliği için ismi geçen Kırıkkale'nin Aksaçlısı olan ve Kırıkkale ile gönül bağı olan Mahmut Çorumlu hakkında 23 Eylül'de yazmış olduğum yazı...

Gazeteci olmamız nedeni ile şehrimizde görev yapan bürokratları, siyasileri çok yakından tanıma fırsatı buluyoruz. Hepsinin iyi ve kötü huylarını zamanla öğreniyoruz. Başarılı bürokrat sayısı bakımından yetim olan şehrimiz, muhteşem kan uyumu yaşadığı bir Emniyet Müdürü ile tanışmıştı. Geldiği ilk günden bu yana Kırıkkale ile o kadar içli dışlı oldu ki şehrin bütün alışıla gelmişliklerini bozdu. Üzerine valimizin de gelişi ile şehrimiz adeta bürokrasi de altın çağını yaşadı.

 

Mahmut Çorumlu, nam-ı diğer Aksaçlı… Benim tabirim ile Kırıkkale’nin ağabeyi. Bizden biri demek çok yumuşak kaçıyor onun için, çünkü o bizden biri değil bizim ta kendimiz. FETÖ’nün, uyuşturucu kartellerinin, magandaların korkulu rüyası, Kırıkkalelilerin en sevdiği ağabeyi. Bir emniyet müdürü bir konunun üzerine gidebilir, başarılı da olabilir; ancak Mahmut Müdür o kadar çok sevdirdi ki kendisini bizlere bir şeyle mücadele etmesine gerek kalmaksızın gündeme getirmesi dahi yeterli oldu. Örnek verecek olursak düğünlerde maganda konusunu gündeme getirdi. Her düğüne bir polis gönderdi. Polis düğünü esir almak için değil misafir olarak gitti. Gelin ve damadın en güzel günlerinde vatandaşı ile birlikte eğlendi. Ufak tefek mevzular oldu ama Kırıkkale’de maganda kurşunu gerçekten çok azaldı. Polislerin düğünlerimizde olması elbette önleyici bir hizmetti ancak daha önemlisi müdür beyin bunu halka izah etmesiydi. Sosyal medyada müdürümüze olan tam destek bu konuda daha da önleyici bir rol oynadı. 'Nasıl mı?' Bir arkadaşım anlatıyor onun ağzından olduğu gibi yazıyorum; “Abi şehir merkezine yakın olmayan bir yerde ev düğününe gittik. Bir ton mermi aldım, arabadan indim davulcu karşıladı silahı elime aldım. Tam tetiğe basacağım biri geldi elimden tuttu. Ne oldu dedim yasak dedi. Polis mi var dedim. Yok dedi. Eskiden de yasaktı dedim, Mahmut Müdüre ayıp olur dedi.” Mahmut Müdüre ayıp olur diyen kişi Mahmut müdürle hiç oturmamış, çay içmemiş, sohbet etmemiş. Sadece sosyal medyadan tanıyor. Sosyal medyadan tanıdığı adama bu kadar saygı duyuyor. İşte Mahmut Çorumlu’yu başarılı kılan buydu halkın sevgisini kazanmak ve onlarla birlikte hareket etmek. Halk sizi sevdiği zaman zaten sizi dinliyor, istediğin kadar yasak koy, istediğin kadar üstüne git, karşıdaki kişi bir yolunu bulur ve yine suç işler. Ancak işin içerisine sevgi ve saygı girince durumlar değişir. Kırıkkale’de maganda kurşunu çok azaldı kalan tek tük vakalarda zamanla yok olup gidecek ve ben ömrüm yettiğince bu olayı başaran kişinin Mahmut Çorumlu olacağını söyleyeceğim.

FETÖ dosyaları Mahmut Müdürün kucağında patladı darbenin üzerinden henüz kısa bir zaman geçmişti ki ilimize Emniyet Müdürü oldu. Şehri hiç tanımamasına karşın o kadar doğru adımlarla ilerledi ki, Türkiye’de FETÖ yapılanmasını çökerten ilk illerden biri olduk. Bu başarı baştan sona Mahmut Çorumlu’ya ve ekibine aittir. Üstelik operasyonları aşırı bir şeffaflık içerisinde yaptı ki kimsenin aklında soru işareti kalmadan tereyağından kıl çeker gibi bitirdi işi. Sanıklar az ceza almış bu emniyet müdürünün sorunu değil yargılamayı mahkeme yapar. Yapıyı çökerten Mahmut Çorumlu önderliğinde Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü oldu. Bunun ve sanırım FETÖ’nün hain yapılanmasını ilk rapor haline getiren ekibin içerisinde yer almasının bir tezahürü olarak Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanı oldu. Yani uzmanı olduğu konu artık Ülke Genelinde ona emanet.

Devletin hafızası güçlüdür. Dün horladığı, dışladığı, eziyet ettiği, sürdüğü, yargıladığı bir evladını alır bugün KOM Daire Başkanısın der. Aslında bu görev hem liyakatın karşılığıdır hem de devletimizin Mahmut Çorumlu’ya bir özrüdür. Devlet baba evladına büyüklüğünü göstermiştir. İnanıyorum ki elinde daha çok imkanı olan Mahmut Çorumlu, Kırıkkale’nin Aksaçlısı, Kırıkkalelilerin ağabeyi bu görevi layıkı ile yapacak ve şehrimizde olduğu gibi ülkemizde de efsaneleşecektir. Yıllar sonra biz Kırıkkalelilerin onu örnek göstereceğimiz gibi ülkemizde onu örnek gösterecek. Biz parlayan bir bürokratı şanına yakışır şekilde ilimizden uğurluyoruz.

Üzgün değil gururluyuz. O parlayan yıldızın çok daha parlayıp bir güneş gibi ülkemizin üzerinde doğacağını adımız kadar biliyoruz.

 

Son olarak Mahmut Müdürüme siz değerli okuyucularımızın huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Şehrimize kattığınız bütün değerler için ve şehrimizi kendi şehriniz gibi gördüğünüzden ötürü size sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Siz artık Kırıkkalelilerin gözünde Afyon Emirdağlı değil Kırıkkalelisiniz. Bütün başarılarınızla gurur duyacağız, bütün terfilerinizde en az sizin kadar sevineceğiz.