Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, öğretim üyelerimizin Üniversitemiz Teknopark bünyesi içinde kurdukları Sinyaller Sensörler Sistemler Ltd. Şti.’ni ziyaret etti. Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Ömer Varışlı, Doç. Dr. Fikret Yalçınkaya, Dr. Öğretim Üyesi Ata Sevinç ve Öğretim Görevlisi Dr. Ali Erbaş, Başkan Ahmet Varlı ile Üniversitemiz Teknopark ve Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası arasında ortak yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

 Sinyaller Sensörler Sistemi Ziyarette,  Doç. Dr. Fikret Yalçınkaya, Dr. Öğretim Üyesi Ata Sevinç ile Öğretim Görevlisi Dr. Ali Erbaş’ın beraber yürütmüş olduğu TÜBİTAK destekli proje kapsamında geliştirilen ve fizik tedaviyi hedefleyen Ultrasonik Terapi Cihazı, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı’ya tanıtıldı. Ultrasonik Terapi Cihazı’nın Hacettepe Üniversitesi tarafından sağlık teknolojileri alanında 2018 yılında Türkiye üçüncülüğü ödülüne layık görüldüğü ifade edildi. 

Sinyaller Sensörler Sistemi (3)  Sinyaller Sensörler Sistemler Ltd. Şti. bünyesinde üretilen KOSGEB destekli Spinal Cord Stimülatör cihazı ilk ve ikinci versiyonları (ultrasonik omurilik stimülatörü cihazı), optik yöntemle kan grupları analiz cihazı, sağlık teknolojileri alanında 2018 yılında üçüncülük ödülü alan TÜBİTAK destekli fizik tedavi cihazı, eğitim amaçlı geliştirilen ancak tıp sektörü ve savunma sanayisi başta olmak üzere farklı alanlarda da uygulama potansiyeli yüksek robotik kol cihazı ve oksijen konsantratörü hakkında Ahmet Varlı’ya detaylı olarak bilgi verildi.

Sinyaller Sensörler Sistemi (4)  Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Ömer Varışlı, ziyaretleri ve yakın ilgileri dolayısıyla Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı’ya teşekkür etti.

Editör: Müjgan BARIŞ