Üniversitede Akademik Kurul Toplantısı Tamamlandı. 2023 Yılı Değerlendirme, 2024 Yılı Planlama ve Genişletilmiş Akademik Kurul Toplantıları Tamamlandı

Kırıkkale Üniversitesi akademik birimlerinin 2023 yılında yaptığı çalışmaları değerlendirmek, 2024 yılı hedeflerini ve planlarını görüş alışverişi içinde belirlemek amacıyla 2023 Yılı Değerlendirme, 2024 Yılı Planlama ve Genişletilmiş Akademik Kurul Toplantıları yapıldı.

1 (2)-7

Toplantılar kapsamında Kırıkkale Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Başalan, Prof. Dr. Erol Yılmaz ve Prof. Dr. Sedat Aktan ile Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, enstitü, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarımızı ziyaret ederek akademik ve idari personelimizle bir araya geldi.

Toplantılarda enstitü müdürlerimiz, dekanlarımız, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürlerimiz tarafından bilgilendirme sunumu yapıldı. İstatistiki veriler, görseller ve videolar eşliğinde yapılan sunumlarda akademik ve idari personel, bölümler ve programlar, öğrenci sayıları, teknik ve fiziki imkanlar, proje faaliyetleri, eğitim-öğretim, kariyer etkinlikleri, mezun ve paydaşlarımızla ilişkiler, yapılan akademik ve sosyal çalışmalar ile gelecek yıl plan ve hedefleri hakkında Kırıkkale Üniversitesi Rektörü e bilgi verildi.

1 (3)-4

Akademik birimlerimizin 2023 yılında yaptığı çalışmaları, 2024 yılı plan ve hedeflerini değerlendiren Kırıkkale Üniversitesi Rektörü, toplantıda görev süresi içinde yapmayı planladığı kısa ve uzun vadeli faaliyetleri paylaşarak akademik çalışma, proje üretimi, uluslararasılaşma, eğitim-öğretim, sosyal sorumluluk projeleri, mezunlarla ve paydaşlarla ilişkiler alanında beklentilerini anlattı. Görüş alışverişi şeklinde gerçekleşen toplantılarda Kırıkkale Üniversitesi Rektörü , akademik ve idari personelimizin taleplerini dinledi ve sorularını cevapladı.

“Türkiye Yüzyılı’nın Ne Anlama Geldiğini Gençlere Anlatmamız ve Onlara Motivasyon Sağlamamız Gerekiyor”

1 (6)-7

2023 yılı içindeki başarılı çalışmaları nedeniyle akademik birimlerimize, çalışmalarda emeği geçen akademik ve idari personelimize teşekkürlerini ileten Kırıkkale Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Ersan Aslan, “2023 yılında gerçekleştirdiğimiz projelerin ve belirlediğimiz hedeflerin bugünkü durumunu değerlendirmek, 2024 yılında gerçekleştirmeyi planladığımız projeler hakkında görüş alışverişinde bulunmak ve sizlerin beklentilerini anlamak amacıyla akademik birimlerimizle bir araya geldik. Geçmişte yaptığımız çalışmaları ve belirlenen hedeflerin geldiği aşamayı görme, aynı zamanda personelimizin taleplerini dinleme ve sorularını yanıtlama açısından yapmış olduğumuz toplantıları ve personelimizin katkılarınızı değerli buluyorum. Ulusal ve uluslararası göstergelere baktığımızda eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, sosyal sorumluluk ve sektörel ilişkiler açısından iyi bir noktada olduğumuzu ve verimli bir yıl geçirdiğimizi görüyoruz. Uluslararası alanda Times Higher Education (THE) sıralamasında 1501+, genç üniversiteler sıralaması olan THE Young University Rankings’te ise 501+ bandındayız. Klinik ve Sağlık ile Fiziksel Bilimler alanında ise THE sıralamasında 1001+ bandında olma başarısı gösterdik. THE Asya Üniversiteleri sıralamasında 501-600 bandındayız. GreenMetric Dünya Çevreci Üniversiteler Sıralamasında ise geçen sene 937. sıradayken bu sene 888. sıraya yükselme başarısı gösterdik. Kamuya açık bir şekilde paylaşılan YÖK İzleme ve Değerlendirme Kriterlerinde de bunu görmekteyiz. Bu başarıları elde etmek kolay olmuyor. Bu başarıyı el birliğiyle daha da yukarılara taşıyacağımıza inanıyorum. Hedef koymak, hedefleri takip edebilmek güzel bir şey.  Bu sene ya da önümüzdeki sene sadece birim bazında değil tüm üniversitenin akredite olması için Kurumsal Akreditasyon Programı’na (KAP) müracaat edeceğiz. Bu seneki çalışma tempomuza akademik anlamda baktığımızda; yayın, atıf, proje, atama, yükselme kriterlerinde yaptığımız değişiklerle proje sayılarımız iyi yönde arttı. Hem sektörel projeler ve BAP projeleri, hem de kurum dışındaki fonlardan talep edilen proje sayıları arttı.

1 (5)-4

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2209-A- Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 Yılı 1.Dönem Çağrısı sonuçlarına göre Üniversitemizin 91 proje başvurusu, 2209-B-  Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı’nda ise 2 başvurumuz TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazandı. Bu çok güzel bir durum ama daha güzel tarafı; öğrenci projelerinin artmış olmasıdır. Öğrenci projeleri en önemsediğim şeylerden biridir. Her bölüm ve programımızda, her hocamızın öğrencilerimizi proje çalışmalarına katılmaya teşvik etmesinin, onlara rehberlik etmesinin ülkemizin geleceği adına gerekli ve çok değerli olduğunu düşünüyorum. Yapacağımız proje çalışmalarında devletimizin 12. Kalkınma Planı dahilinde yer verdiği alanlara öncelik vermemiz, öğrencilerimizin o alanlarda bilgi ve beceri sahibi olması, ülkemizin gelecek vizyonuna katkı sağlayacağı gibi proje desteği alma konusunda bizi ön sıralara taşıyacaktır. Yeter ki üretilen projelerin yenilikçi bir tarafı olsun ve bir sisteme katkı sağlasın. Müfredatımızı, Yakın Geleceğin Büyük Türkiyesinin hedeflerine uygun şekilde yenileyerek öğrencilerimize yeni ufuklar açmamız, Türkiye Yüzyılı’nın ne anlama geldiğini gençlere anlatmamız ve onlara motivasyon sağlamamız gerekiyor. Bizlere düşen elimizdeki imkanları maksimum düzeyde kullanmaktır. Öğrenci sayımızdan ziyade onlara sağladığımız katkı bizler için önemlidir. Yerel, ulusal ve uluslararası seviyede paydaşlarımıza ve ülkemize sağladığımız katkı bizler için önemlidir. Biz eksikleri görmek, duymak ve tamamlamak için buradayız. Sizin için en güzel çalışma ve eğitim alanı oluşturmak bizim sorumluluğumuzdadır. Güçlü ve zayıf yönlerimizi tespit edip, zayıflıklarımızı gidermeli ve güçlü yönlerimizi daha fazla güçlendirmeliyiz. 2024 yılı çalışmalarınızda başarılar dilerim. Çalışmalarınıza gerekli desteği sağlayacağımızdan şüpheniz olmasın” dedi.

4249A047 618C 4Ceb Bae1 5E50B6F62Ca2

“Uluslararasılaşma Çalışmalarının, Üniversitemizin Ülkemiz Sınırlarını Aşan Bir Görünürlüğe Kavuşmasında Önemli Bir Rolü Vardır”

2023 yılında yapmış oldukları çalışmalar ve 2024 planlamaları için akademik ve idari personelimize teşekkür eden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan, “2024 yılının hayırlı geçmesini temenni ediyorum. Akademik ve idari anlamda çalışmalarımızın verimli bir şekilde devam etmesi adına gerekli ihtiyaçları karşılamaya, personel sayımızı artırmaya özen gösteriyoruz. Kırıkkale Üniversitesi Rektörü ün koordinasyonunda sorumluluk alanlarımızda kamu kaynaklarını etkili ve verimli bir şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Sizlerin de destekleriyle yapılan çalışmaların Üniversitemize katkı sağladığını görmekten bizler de mutluyuz. İhtiyaç duyulan teknik ve fiziki güncellemeler ile ekipman desteği imkanlar el verdiği ölçüde en hızlı şekilde yapılmaktadır. Sorumluluk alanım dahilinde yer alan konulardan biri olan uluslararasılaşma çalışmalarının, Üniversitemizin ülkemiz sınırlarını aşan bir görünürlüğe kavuşmasında önemli bir rolü vardır. Akademik personelimizin eğitim hareketliliklerini Kırıkkale ÜniversitesiDış İlişkiler Başkanlığı'nın web sayfasından takip etmelerini, bu alanda özellikle uluslararası ortaklarımızla iş birliği içinde olmalarını tavsiye ediyorum. Aynı şekilde akademik birimler, bölüm ve programlar arasında da iş birliği ve dayanışma içinde olmamızın Üniversitemize değerli katkıları olacaktır. Çalışmalarınızda başarılar dilerim” dedi

1 (10)-2

“Öğrencilerimizi En İyi Şekilde Yetiştirmek İçin Buradayız”

Başarılı çalışmaları dolayısıyla Kırıkkale Üniversitesi akademik ve idari personeline teşekkür eden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Yılmaz, “ Bizler de bu başarılı çalışmalarınızı en verimli şekilde sürdürebilmeniz için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizin, akademik ve idari personelimizin bilgiye erişimini kolaylaştırmak için kütüphane koleksiyonumuzu günden güne zenginleştiriyoruz. Yeni aboneliklerimizle birlikte veri tabanındaki kitap sayımız yaklaşık 700 bine ulaştı. 60 bin civarında da elektronik dergimiz var. 150 bin kadar da basılı kitabımız var. Öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmek için buradayız. Bu açıdan öğrencilerimizi çok önemsiyoruz. Öğrenci toplulukları eliyle Üniversitemizde çok sayıda etkinlik yapılıyor. Etkinliklerin başarılı bir şekilde organize edilmesi ve yapılması için her zaman iletişime açığız. Sizlerin de topluluk faaliyeti yapan öğrencilerimize bilgi ve tecrübenizle yardım etmeniz, etkinliklerin başarılı ve faydalı bir şekilde gerçekleşmesine katkı sağlayacaktır. Engelsiz ve akredite bir üniversite olma yolunda her yıl başarı seviyemizi daha yukarıya taşıyoruz. İnşaallah bu sene Kurumsal Akreditasyon Programı’na (KAP) başvuracağız. Meslek Yüksekokullarımız adına sevindirici bir gelişmeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ın başkanlığında Meslek yüksekokullarının denetlenmesi ve akreditasyonu ile ilgili Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MEDEK) kuruldu. Bu ay bitmeden bir akreditasyon çalıştayı yapacağız. Sizler de MEDEK’in internet sitesinden akreditasyon süreci ile ilgili bütün dokümanları görebileceksiniz. Çalışmalarınızda başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

A15

“Memleketim Olan Kırıkkale’ye, Öğrencilerimize Katkı Sağlayabildiğim Ölçüde Mutlu Olacağım”

Toplantıya katılımları ve paylaştıkları değerli fikirler sebebiyle akademik ve idari personelimize teşekkür eden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sedat Aktan, “ Üniversitemizdeki her bir öğrencimiz bizim için çok değerlidir.  Geleceğimiz olan öğrencilerimize huzurlu bir öğrenim alanı sunmak bizim önde gelen sorumluluklarımızdan bir tanesidir. Sadece mesleki eğitim olarak değil, insani, ahlaki ve milli duyguların da kazanılması için öğrencilerimize  doğru eğitimi vermeliyiz. Öğrencileri önemsiyorum ve Öğrenci İşleri Birimi de bana bağlı olduğu için benim size katkı sunabilmem için sizin de bana katkı sunabilmeniz çok önemlidir. Sayın Rektör Hocamızın başkanlığında eğitim alanında huzurun sağlanması için çalışmalar yapıyoruz. Bizlere emanet edilen gençlerimize güzel örnek olmalıyız. Memleketim olan Kırıkkale’ye, öğrencilerimize katkı sağlayabildiğim ölçüde mutlu olacağım. Zihinlerimizde, gönüllerimizde yer alan, tahayyül ettiğimiz güzel fikirleri el birliğiyle uygulamaya geçirebilirsek kaliteli işler ortaya koyacağımıza inanıyorum. Üniversitemize değer katacağına inandığınız her türlü projenizi, fikrinizi dinlemek isterim. Bu anlamda kapım her zaman açık. Görev ve yetki alanlarımın içerisinde yapmak istediğim bazı şeyler var özellikle bu anlamda 12. Kalkınma Planıyla ilgili bazı çalışmalarda birlikte çalışacağız. Gelişim için sürekli olarak kendimizi güncellememiz ve daha ileri noktaları hedeflememiz gerekiyor. Öğrencilerimizi de proje üretim süreçlerine dahil etmemizin öğrencilerimize önemli katkıları olacaktır. Onun dışında yönetim ve organizasyon konusunda,  niteliği nasıl artırabileceğimiz konusunda her zaman istişare halinde olmalıyız. Yönetmelik ve yönerge değişikliği konusunda da taleplerinizi bizlere iletebilirsiniz. Başarılı çalışmalarınız ve gösterdiğiniz emek dolayısıyla teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

“Üniversitemize, Şehrimize Katkı Sağlayacak Çalışmalara Her Zaman Destek Vermeye Hazırız”

2024 yılı çalışmalarında akademik ve idari personelimize başarılar dileyen Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, “2023 yılında yapmış olduğunuz çalışmalar ve Üniversitemize katkılarınız sebebiyle teşekkür ederim. Üniversitemize, şehrimize ve paydaşlarımıza katkı sağlayacak projelerinizi, plan ve hedeflerinizi gerçekleştirmeye yönelik çalışmalarınıza her zaman destek vermeye hazırız. Taleplerinize mümkün olduğunca da en kısa sürede cevap vermeye çalışıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da idari ve akademik açıdan gördüğünüz eksiklikleri ve ihtiyaçlarınızı bizlere iletebilirsiniz. Fiziki ve teknik anlamda karşılaşılan sorunların çözülmesi  ve eksiklerin giderilmesi, öğrencilerimizin mesleki gelişimine katkı sağlayacak teknik gezilerin yapılması, diğer kurumlarla irtibat sağlanması konusunda elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

Kırıkkale Üniversitesi akademik birimlerinin 2023 yılında yaptığı çalışmaları değerlendirmek, 2024 yılı hedeflerini ve planlarını görüş alışverişi içinde belirlemek amacıyla 2023 Yılını Değerlendirme, 2024 Yılı Planlama ve Genişletilmiş Akademik Kurul Toplantıları yapıldı.

2023 yılında yapılan çalışmalara verilen destekler için Kırıkkale Üniversitesi Rektörü  başta olmak üzere Kırıkkale Üniversitesi yönetimine memnuniyetlerini ileten akademik ve idari personelimiz, ihtiyaçların ve taleplerin iletildiği, 2024 hedeflerinin ve planlarının fikir alışverişi içinde konuşulduğu toplantılar sebebiyle Kırıkkale Üniversitesi Rektörü e teşekkür ettiler.

Kaynak: Kırıkkale Üniversitesi