Kırıkkale'de faaliyet gösteren üç dernekten, kentte ve ilçelerde düzenlenen festival ve etkinliklere ilişkin ortak eleştiri geldi. Mehmet Erkoç, Nuri Yıldız ve Erol Tombak, bazı organizasyonların beklentileri karşılamadığını belirterek Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne çağrıda bulundu.
Kırıkkale'de son dönemde gerçekleştirilen festival ve etkinlikler, bazı sivil toplum kuruluşlarının tepkisini çekti. Kırıkkale Dulkadiroğları Derneği'nden Mehmet Erkoç, Kırıkkale Yörük Türkmen Obaları Derneği'nden Nuri Yıldız ve Kırıkkale Sanatçılar Şairler Derneği'nden Erol Tombak, ortak bir açıklamayla organizasyonların planlanması ve uygulanmasına yönelik eleştirilerini dile getirdi.
Kırıkkale Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne hitaben hazırlanan açıklamada, kent merkezi ve ilçelerde düzenlenen bazı etkinliklerin vatandaşların beklentilerini karşılamadığı savunuldu.
"BAŞARISIZ FESTİVALLER KIRIKKALE'YE ZARAR VERİYOR"
Üç dernek temsilcisinin imzasını taşıyan açıklamada, son zamanlarda gerçekleştirilen festival ve etkinliklerin toplumda hayal kırıklığına neden olduğu öne sürüldü.
Açıklamada, "Başarısız festivaller Kırıkkale'ye zarar veriyor." ifadelerine yer verilerek organizasyonların kentin tanıtımına katkı sağlaması gerekirken olumsuz sonuçlar doğurabildiği belirtildi.
Başarısız organizasyonların sorumluluğunun kamu kurumlarına yüklendiğine dikkat çekilen açıklamada, asıl sorunun bazı derneklerin yeterli donanıma ve maddi imkâna sahip olmadan etkinlik düzenlemeye çalışmasından kaynaklandığı savunuldu.
DERNEKLERİN ORGANİZASYON YETERLİLİĞİ SORGULANDI
Mehmet Erkoç, Nuri Yıldız ve Erol Tombak'ın ortak açıklamasında, festival düzenlemek isteyen derneklerin kurumsal yapılarının ve organizasyon kapasitelerinin değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı.
Bazı derneklerin toplumdan ne ölçüde destek aldığı konusunda soru işaretleri bulunduğu belirtilirken, yalnızca isim olarak faaliyet gösteren ve üye aidatı dahi bulunmayan dernekler olduğu iddia edildi.
Açıklamada, yeterli hazırlık yapılmadan ve gerekli kaynaklar oluşturulmadan gerçekleştirilen etkinliklerin Kırıkkale'nin tanıtımına beklenen katkıyı sağlayamadığı ifade edildi.
İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜNE ÇAĞRI
Üç dernek temsilcisi, Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili kurumlara çağrıda bulunarak festival ve etkinlik projelerinin daha kapsamlı değerlendirilmesini istedi.
Açıklamada, "Proje sunan derneklerin, projeyi uygulama yeterliliği daha kapsamlı araştırılmalıdır." denildi.
Festival düzenlemek isteyen kuruluşların maddi imkânlarının, organizasyon deneyimlerinin ve projelerini hayata geçirme kapasitelerinin dikkate alınması gerektiği yönünde görüş bildirildi.
"KIRIKKALE'NİN TANITIMINA FAYDA DEĞİL, ZARAR VERİYOR"
Kırıkkale Dulkadiroğları Derneği'nden Mehmet Erkoç, Kırıkkale Yörük Türkmen Obaları Derneği'nden Nuri Yıldız ve Kırıkkale Sanatçılar Şairler Derneği'nden Erol Tombak, açıklamalarının sonunda başarısız festivallerin kent açısından olumsuz sonuçlar doğurduğunu yineledi.
Üç isim, Kırıkkale'nin kültürel ve turistik tanıtımına katkı sunması beklenen organizasyonların daha planlı, yeterli imkânlarla ve gerekli hazırlıklar tamamlanarak gerçekleştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.





