Kırıkkale Pastacılar Aşçılar Kebapçılar Derneği, Filistin ile Kırıkkale arasında gastronomi temelli anlamlı bir köprü kurmaya hazırlanıyor. Dernek Başkanı Özgür Dönmez, düzenlenecek etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye’de daha önce benzeri yapılmamış bir organizasyonu Kırıkkale’de hayata geçireceklerini belirtti.

Derneğin kurulduğu günden bu yana gastronomi alanında birçok ilke imza attığını ifade eden Dönmez, Filistin’den Kırıkkale’ye kardeşlik temelli güçlü bir gastronomi köprüsü kurmayı hedeflediklerini söyledi. Bu kapsamda, Filistin’in dünyaca ünlü şefi Hüsameddin Kefah Bassalat ve asistan şef Omar Refat Omar Assi ile birlikte Filistin ve Kırıkkale’ye özgü yöresel yemeklerin geleneksel yöntemlerle hazırlanacağını kaydetti.

Etkinliğe Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Seracettin Gürbüz ile Turizm Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hakan Çetiner’in de katılım sağlayacağı bildirildi. Öğretim üyelerinin, Filistin’e ait yöresel yemeklerin kayıt altına alınmasını ve bu yemekler üzerine akademik çalışmalar yapılmasını sağlayacağı ifade edildi. Yapılacak akademik çalışmaların, yöresel yemeklerin bir ülkeye veya bölgeye ait olduğunun en önemli kanıtlarından biri olduğuna dikkat çekildi.

Aylar süren hazırlık sürecine değinen Özgür Dönmez, Filistinli şeflerle uzun süredir temas halinde olduklarını ve karşılaşılan tüm zorluklara rağmen organizasyonun hazır hale getirildiğini belirtti. Etkinliğe Filistin Devleti Ankara Büyükelçisi Dr. Nasri Abu Jaish’in de onur konuğu olarak katılacağı açıklandı.

Filistin’den Kırıkkale’ye uzanacak gastronomi köprüsünün, 15 Ocak 2026 tarihinde saat 14.00’te Kırıkkale’nin seçkin otellerinden SHELTONS Hotel’in ev sahipliğinde gerçekleştirileceği bildirildi.




