Genç Nesillere Örnek: "Dünya Ev Arkadaşları Günü"

42 Yıllık Örnek Dostlukta 4. Buluşma: "Dünya Ev Arkadaşları Günü" Kırıkkale’de Kutlandı!

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde okurken aynı I M G 20261108 W A0041

Zaman içinde devletin en üst kademelerinde bürokratlık (MGK Eski Genel Sekreteri ve TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Seyfullah Hacımüftüoğlu), öğretmenlik ve iş insanlığı gibi farklı kariyer yollarına dağılan ancak bağlarını hiç koparmayan dört vefakar dost, bu sene Kırıkkale’de bir araya geldi.

I M G 20261108 W A0040

Delice'de Öğrencilerin Geleceğine Işık Tutan Buluşma
Delice'de Öğrencilerin Geleceğine Işık Tutan Buluşma
İçeriği Görüntüle

Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim de Eşlik Etti

Her yıl Kasım ayının ilk hafta sonu düzenlenen ve gelenekselleşen buluşmaya bu yıl ev sahipliği yapan Kırıkkale’de, anlamlı bir ziyaret de gerçekleşti. Kırıkkale Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, yarım asra yaklaşan bu eşsiz dostluk hikayesine vefa gösteren bekar evi arkadaşlarını yalnız bırakmadı ve bu özel günde onlara eşlik etti.

Yarım Asırlık Saygı: "Birbirlerinin Yanında Sigara Bile İçmiyorlar"

Seyfullah Hacımüftüoğlu, Talat Şentürk, Ali Yaşar Kolbasar ve Behçet Canöz’ün yıllara meydan okuyan bu arkadaşlığının arkasında ise derin bir saygı yatıyor. Gençlik yıllarından bugüne dek, aralarındaki sarsılmaz sevgiden ve birbirlerine olan yüksek hürmetlerinden ötürü yıllardır birbirlerinin yanında sigara dahi içmedikleri biliniyor. Bu ince detay, günümüz dünyasında dostluğun, nezaketin ve karşılıklı saygının ne kadar asil bir seviyeye taşınabileceğinin en büyük kanıtı olarak dikkat çekiyor.

I M G 20261108 W A0039

Genç Nesillere Örnek: "Dünya Ev Arkadaşları Günü"

Öğrencilik yıllarında pişirdikleri "bekar evi yemekleri" eşliğinde anıları tazeleyen ve her yıl sırayla birbirlerinin evinde toplanan grup, bu anlamlı bağı tüm dünyaya yaymayı hedefliyor. Paylaşmanın, zor günde dayanışmanın ve bir arada yaşama kültürünün kaybolmaması adına Kasım ayının ilk hafta sonunun "Dünya Ev Arkadaşları Günü" olarak kutlanması önerisi, bu yıl Kırıkkale’deki 4. buluşmayla birlikte çok daha güçlü bir gençlik mesajına dönüştü

Kaynak: Haber merkezi