Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ve Başbakan Kiryakos Miçotakis ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Miçotakis, Erdoğan'la yapılan görüşmenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türklere Yunan adalarında 7 günlük vize muafiyeti sağlanacağını duyurdu. Başbakan, vize muafiyeti kararını şu şekilde açıkladı: "Vize meselesinde daha yakın bir iş birliği konusunu ele aldık. Vize meselesinde Türk öğrenciler ve Avrupalı öğrenciler arasında muaf meselesini de ele aldık. 10 Yunan adasında Türk vatandaşlarının 7 gün vizesiz seyahat etmesi konusunda karar aldık."

Bu muafiyetin, Taşoz, Semadirek, Limni, Bozbaba, Midilli, Sakız, İpsara, Sisam ve Ahikerya adalarını içerdiği belirtildi. Miçotakis, zaman uygun olduğunda kıta sahanlığı ve deniz sahası meselelerini de görüşmeye açık olduklarını ifade etti.

Doğu Ege adaları, 1923 Lozan Barış Antlaşması uyarınca gayriaskeri statüde kalmak koşuluyla Yunanistan'ın egemenliğinde bulunuyor. Türkiye ile Yunanistan arasında deniz yetki alanları gibi bazı meseleler halen görüşmelerin odağında bulunuyor. Başbakan Miçotakis, gelecekte bu konuların da ele alınabileceğini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi