Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde, belediye yönetimine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasında iddianame tamamlandı. Cumhuriyet savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüphelilerin belirli bir zaman dilimi içerisinde fikir ve eylem birliği içinde hareket ettikleri ve bu süreçte yüksek miktarda kamu zararına yol açıldığı iddia edildi.

Savcılık tespitlerine göre, soruşturma kapsamında şüphelilerin toplamda 29 milyon 46 bin TL tutarında haksız kazanç elde ettikleri öne sürüldü. İddianamede, söz konusu meblağın şüpheliler arasında paylaştırıldığı belirtilirken, ilişkilerin kapsamı ve çok sayıda işlem bulunması nedeniyle paylaşımların kişi bazında net olarak ayrıştırılamadığı ifade edildi. Buna rağmen, suçun işlendiğine dair yeterli delilin dosyada yer aldığına dikkat çekildi.

Hazırlanan iddianamede, Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur’a ilişkin bazı iddialar da yer aldı. Sungur ile yakın diyalog halinde olduğu belirtilen S.G.Ç’nin beyanlarının dosyaya girdiği, bu ifadelerde Belediye Başkanı’nın özel harcamalarına dair çeşitli iddiaların bulunduğu aktarıldı. Buna göre, S.G.Ç’nin anlatımlarında, Sungur’un bir kişiye önce Opel marka bir araç temin ettiği, aracın beğenilmemesi üzerine ise Jetta marka bir araçla değiştirildiği öne sürüldü.

İddianamede ayrıca, Ahmet Sungur’un eski belediye başkan yardımcısı olduğu belirtilen ve sonrasında iş insanı olarak faaliyet gösteren Ulaş Biçer’e ait Audi A8 marka lüks bir aracı kullandığına yönelik iddialara da yer verildi. Bu kullanımın, trafik denetimleri ve Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtlarıyla desteklendiği savcılık değerlendirmesinde ifade edildi.

Murat Çavuşoğlu Gönül Dağı’nda Rol Aldı
Murat Çavuşoğlu Gönül Dağı’nda Rol Aldı
İçeriği Görüntüle

Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamenin önümüzdeki günlerde ilgili mahkemece değerlendirilmesi beklenirken, yargı sürecinin devam ettiği ve tüm şüpheliler hakkında masumiyet karinesinin geçerli olduğu hatırlatıldı.

Kaynak: Haber Merkezi