2024 Stajyer Maaşı Belli Oldu! İşte Stajyerlere Ödenecek Maaşlar

Lise ve üniversite öğrencileri, staj yaparken stajyer maaşı alıyorlar. Stajyer maaşı, asgari ücret ile doğru orantılı olarak artıyor veya azalıyor. 2023 yılında asgari ücrete gelen zam, stajyer maaşını da etkiledi. Peki, 2024 yılında stajyer maaşı ne kadar olacak? İşte stajyer maaşı hesaplama yöntemi ve detaylar.

2024 Yılında Stajyer Maaşı Ne Kadar?

Stajyer maaşı, staj yapan öğrencilerin banka hesaplarına yatırılan bir ücrettir. Stajyer maaşı, her yıl asgari ücret zamlarına göre belirlenir. 2023 yılında asgari ücrete yüzde 34,04 oranında zam gelmişti. Bu zam, stajyer maaşını da yükseltmişti. 2023 yılında stajyer maaşı 3420 lira olarak belirlenmişti.

2024 yılında ise asgari ücrete yüzde 49 oranında zam yapıldı. Bu zam, stajyer maaşını da ciddi şekilde artırdı. 2024 yılında stajyer maaşı en az 5096 lira olarak açıklandı.

Stajyer Maaşı Nasıl Hesaplanır?

Stajyer maaşı hesaplamak için, o yılın net asgari ücret tutarından, asgari geçim indirimi miktarı çıkarılır. Kalan net tutar, üçe bölünür. Böylece, stajyer öğrencinin alması gereken aylık maaş miktarı bulunur.

Kaynak: Haber Merkezi