
Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde Cumhuriyet’in 102. yılı, bu yıl alışılmışın dışında, bambaşka bir atmosferde kutlandı. Yıllardır stadyumda gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri, Belediye Başkan Vekili Aydın Demirdirek’in girişimleriyle bu kez ilk defa 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı.

Törene Yahşihan Kaymakamı Abdulkadir Umut Kasman, Belediye Başkan Vekili Aydın Demirdirek, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Aydın, ilçe protokolü, kurum amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlama programında öğrenciler şiirler okuyarak Cumhuriyet’in anlamını dile getirdi, halk oyunları ekipleri ve çeşitli gösteri grupları sahne aldı.

Yoğun ilginin gözlendiği programda konuşan Belediye Başkan Vekili Aydın Demirdirek, “Cumhuriyet, milletimizin ortak iradesidir. Bu özel günü ilçemizin kalbinde, halkımızla birlikte kutlamak bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu vatan uğruna mücadele eden tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.

Yahşihan’da gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlik, toplumsal birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden biri oldu. 7’den 70’e herkesin meydanda bir araya geldiği kutlamalar, Cumhuriyet coşkusunu tüm ilçeye yaydı.








