Yağlıcı, yaptığı açıklamada, söz konusu ifadelerin Türk milletinin vicdanını derinden yaraladığını belirtti. “Bilinmelidir ki ‘Apo’ olarak anılan Abdullah Öcalan, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef almış, binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olmuş bir terör örgütü lideridir” dedi.
İYİ Parti Kırıkkale Merkez İlçe Başkanı İlker Yağlıcı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Bu şahsın, Türkiye Cumhuriyeti’nin en yüksek yasama organında övülmesi sadece şehitlerimizin aziz hatırasına değil, aynı zamanda milletimizin ortak değerlerine ve hukuk devleti ilkesine de ağır bir hakarettir. Terörü öven ve terör örgütü mensuplarını meşrulaştıran bu yaklaşımlar, demokrasi ve ifade özgürlüğüyle bağdaşmamaktadır.”
Yağlıcı, TBMM çatısı altındaki tüm milletvekillerini ve siyasi partileri, teröre karşı ortak bir duruş sergilemeye davet etti. “Bu tür söylemler milletimizin birlik ve beraberliğine en büyük zararı verir. Biz İYİ Parti olarak bu ifadeleri en güçlü şekilde kınıyor, demokrasinin ve hukuk devletinin yanında durmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.