Kırıkkale Valiliği, 08-09 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak olan 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2024-YKS) katılacak adaylara yönelik önemli bir duyuru yaptı. Valilik, nüfus cüzdanını veya T.C. kimlik kartını kaybeden ve yeniden çıkarmak isteyen adaylar için özel bir düzenleme yapılacağını açıkladı.

Sınava katılacak adaylardan, kimlik kartını kaybedenlerin, "Sınava Giriş Belgesi" ve 1 adet biyometrik fotoğraf ile birlikte Nüfus Müdürlüğü'ne başvurmaları halinde, yeni kart düzenleninceye kadar geçerli olacak "Geçici Kimlik Belgesi" verileceği bildirildi. Ayrıca, MERNİS nüfus bilgilerinde sorun olan öğrencilerin bilgi güncelleme işlemlerinin yapılabilmesi için Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü ve Yahşihan İlçe Nüfus Müdürlüğü'nün belirli saatlerde açık olacağı duyuruldu.

Nüfus müdürlükleri, 08 Haziran 2024 Cumartesi günü 07.00-17.00 saatleri arasında, 09 Haziran 2024 Pazar günü ise 07.00-15.30 saatleri arasında hizmet verecek.

Kırıkkale Valiliği, sınava girecek adayların kimlik ve bilgi güncelleme işlemlerini zamanında yapabilmeleri için bu imkanları sağladıklarını belirterek, adayların mağduriyet yaşamamaları adına bu fırsatları değerlendirmeleri gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Kırıkkale Valiliği