404 polis adayı mezun oldu
Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu'nda eğitimlerini tamamlayan 404 polis adayı, düzenlenen törenle mezun oldu.
AKLINIZI KİMSEYE KİRAYA VERMEYİN
Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu'nda (PMYO) eğitimlerini tamamlayan 404 polis adayı için mezuniyet töreni düzenlendi.

Okulun stadında gerçekleştirilen 23. dönem mezuniyet töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla

başladı. Törende, dönem birincisi tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı, dereceye giren öğrencilere başarı belgesi ve hediye takdim edildi.

GÖREVE YENİ YOLCULUKLARINA UĞURLUYORUZ
Törende konuşan Kırıkkale Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, mezuniyet töreninin aynı zamanda genç polis adaylarının görev yolculuğuna uğurlandığı anlamlı bir gün olduğunu belirterek, "Bizler bugün burada sadece bir mezuniyet töreni gerçekleştirmiyoruz. Aynı zamanda devletin, milletin şefkat elini, adalet anlayışını, milletimizin güven duygusunu temsil edecek genç kahramanlarımızı, göreve yeni yolculuklarına uğurluyoruz" ifadelerini kullandı.

DEVLETİMİZİN GÜCÜNÜN YANINDA
Görev yapacakları yerlerde polis adaylarının devleti ve milletin güven duygusunu temsil edeceğini ifade eden Sarıibrahim, "Görev yapacağınız yerlerde milletimizin güvenini temsil edeceksiniz. Vatandaşlarımız, bu aziz milletimiz, size her baktığında adaleti ve güveni hissedecek, devletimizin gücünün yanında olduğunu görecektir" diye konuştu.
BUGÜN ONLARLA NE KADAR GURUR DUYSANIZ AZDIR
Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Nevzat Kara ise ailelere seslenerek, öğrencilerin emanet olarak alındığını ve mesleğe hazırlandığını belirtti. Kara, "Gözünüzden sakınarak büyüttüğünüz, vatanına ve milletine hayırlı birer evlat olsun diye dualarla yetiştirdiğiniz evlatlarınızı bizlere emanet ettiniz. Bizler de onları; hukuk devletine bağlı, insan haklarına saygılı ve disiplinden ödün vermeyen birer polis memuru olarak yetiştirmek için gayret ettik. Bugün onlarla ne kadar gurur duysanız azdır. Bu gurur tablosunun asıl mimarları sizlersiniz" ifadelerini kullandı.
VATAN SEVGİSİ EN BÜYÜK SİLAHINIZDIR
Mezun polis adaylarına meslek hayatlarında hukuk ve adaletten ayrılmamaları gerektiğini hatırlatan Kara, "Genç meslektaşlarım şunu asla unutmayın, hukuk rehberiniz olsun. Görevinizi icra ederken adaletten ve kanunlardan asla sapmayın. Milletin hizmetindesiniz. Polis, sadece devletin gücü değil, aynı zamanda vatandaşın sığındığı ilk limandır. Vatan sevgisi en büyük silahınızdır. Şehitlerimizin kanıyla sulanmış bu topraklarda, ay yıldızlı bayrağımızın gölgesini korumak en asli vazifenizdir" dedi.





