AK Parti'nin rekortmen belediye başkanı, Yeniden Refah Partisi'nin adayı oldu

AK Parti'den 2019 yerel seçimlerde yüzde 85,6'lık oranla en yüksek oyu alarak Türkiye rekorunu kıran Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem, partisinden istifa ederek, I M G 20240209 W A0104I M G 20240209 W A0106Yeniden Refah Partisi'nin adayı oldu.

AK Parti'nin 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Kırıkkale'deki 8 ilçe ve 2 beldenin belediye başkan adayları belli oldu. 2019 seçimlerinde yüzde 85,6'lık oranla en yüksek oyu alarak Delice Belediye Başkanı olan Turgut Özdem ise aday gösterilmedi. 2020 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ziyaret ettiği Delice ilçesinde Türkiye rekoru kıran Başkan Özdem'i tebrik etmişti. Özdem, AK Parti'den aday gösterilmeyen Özdem, partisinden istifa ederek, Yeniden Refah Partisi'ne geçti. Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem, Cumhur İttifakı'nın içinde bulunan Yeniden Refah Partisi'ne katılma kararı aldıklarını belirti. 

AK Parti'den istifa ederek, Yeniden Refah Partisi'ne geçen Özdem, "Hemşerilerimizle buluştuk istişaremizi yaptık. Cumhur İttifakı'nın içinde bulunan, gelecek vaat eden eylem ve söylemleriyle de insanlara umut olan Yeniden Refah Partisi'ne katılmaya karar verdik. Rabbim inşallah muvaffak eyler. İlçe başkanımız, il genel meclis üyemiz, belediye meclis üyelerimiz burada. Bizim amacımız hizmet etmek. Niye üçüncü dönem? Zirvedesiniz, bırakabilirsiniz, Cumhurbaşkanımız kalktı bizim ilçemize gelerek onura etti" dedi. 

Bundan sonraki süreçte Yeniden Refah Partisi ile yollarına devam edeceklerini anlatan Özdem, "Neden durmadın da devam ediyorsun? Halen ilçede yürütmekte olduğumuz temelini attığımız birçok yapı var. Bunları tamamlamamız gerekiyor. Yapacağımız yeni çıktığımız ihaleler var. Vatandaşımızın bizden bir umudu var. Ben bundan kaçamazdım. Benimde vatandaşımıza karşı bir sorumluğum var. Bu vesile ile de Yeniden Refah Partisi ile yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

Halka hizmet hakka hizmet düsturuyla yola çıktılarını ifade eden Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Arif Erdal, "Yeniden Refah Partisi 'halka hizmet hakka hizmet' düsturuyla yola çıktık. Milletin gönlüne girdik. 1994 yılında başladığımız belediyecilik hamlelerini herkes gibi Cumhurbaşkanımız da anlatır. Delice ilçesinde yapılan yatırımları da hizmetleri de gözümüzle görüyoruz. Fatih beyinde düsturu doğruya doğru, yanlışa yanlış. Güzel bir çizgide gidiyor, meseleleri güzel analiz ediyor. İktidarın 22 yıl iktidarda kalması da muhalefetin de payı çok. Çünkü umut vaat edemediler halka. Yeniden Refah Partisi olarak geçmişimiz çok temiz" şeklinde konuştu.

Merkez İlçe Başkanı Cemali Savaş ise partisine geçen belediye başkanı Turgut Özdem'e hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Muhammet Ali Tekinay ise belediyelerin tamamına talip olduklarını söyledi.

Kaynak: İHA