HABER-YORUM 

AK Parti'de neler oluyor ?

AK Parti Kulisleri Cadı Kazanı gibi fokur fokur kaynıyor .

31 Mart 2024 tarihli yapılacak olan mahalli idareler seçimlerine 50 gün kalmasına rağmen bir türlü ilçe ve belde adaylarının net bir şekilde açıklayamayan AK Parti'de her gün yeni listeler kulislere sızıyor.

Bu durum mevcut belediye başkanlarında ve aday adaylarında sinir bozucu noktaya ulaştı. Genel merkezden alınan istihbarat diye son olarak Kırıkkale Kulislerine sunulan AK Parti ilçe ve belde belediye başkan adayların listesinde Delice ve Bahşılı belediye başkan adaylarının olmaması büyük bir sürpriz olurak gösteriliyor. Kalehaber olarak görüşlerini aldığımız AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Engin Pehlivanlı bu söylentilerin dikkate alınmaması gerektiğini kendisine ulaşan bir liste olmadığını ifade etse de kulislerde dolanan listeler doğrultusunda aday adaylarının birçok partilerini bile değiştirdiler .

AK Parti tarihinin en sıkıntılı seçimini yaşıyor. Kırıkkale'de aday adaylık sürecinde Kırıkkale Belediye Başkanı aday adaylarını defalarca ankete sokarak son ankette istediği noktaya taşıyan AK Parti içindeki güçler ilçe belediye adayları üzerinde de aynı formülü gütmeye başladılar. Kırıkkale kamuoyunda yeteri kadar hizmet vermediği için eleştirilere uğrayan Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı'yı inatla tekrar aday gösteren AK Parti şu ara tek güvendiği karnını doyurduğu 20.000 seçmen ve üzerine koyacağı oylar .AK Parti'nin ekonomik politikasını eleştirenler, özellikle 10 bin tl maaş pranğasına mahkum edilen emekliler, merkez ve kenar mahallelerde içme suyu sorunu yaşayan insanlar ve Kırıkkale Belediyesi'nin çalışmadıgını rahatça söyleyen insanlardan kimse oy beklemesin .

AK Parti'nin tüm hedefi Kırıkkale'de MHP ile ittifak yaparak seçime girip adayını seçtirmekti .Fakat Halil Öztürk ve MHP  ittifaka sıcak bakmadı ve aday adayını Kırıkkale'de açıklayan ilk partilerden biri oldu. AK Parti Cephesi'nde ilk şok bunda yaşandı.

AK Parti bu durumdan nasıl çıkacağını kendisi bile bilemiyor. Partinin SKM'si bile çökmüş durumda. Yönetim kurulu üyeleri umutlarını kesmiş durumda. Toplantıda yüz yüze söyleyemediklerini kulislerde ve sokakta daha net bir şekilde ifade etmeye başladılar .31 Mart'ta Kırıkkale'de AK Parti'nin kazanacağı belediye sayısı 3-4'ü geçmesi zor hatta bunu bile kazanmama imkanı var.Allah'tan Çelebi Belediye Belediye Başkanı Yaşar Eldemir var.

AK Parti'nin mevcut belediye başkanları partilerine son derece kızgın ve tepkililer. Aday adaylık sürecinde kendi ilçesinde ankete sokularak refize edildiğini ifade ederek adeta bir çıkış yolu arıyorlar. Kırıkkale Belediye Başkan aday adayları ise ortada yok.

İftiralar,iddialar,çamur at izi kalsınlar,bu seçimde ayyuka çıktı.Liyakatsiz insanlar ellerinde kirli,iftira dolu dosyalarla genel merkeze gönderildi.Hiç bir seçimde böyle bir çirkin tablo yaşanmadı.Tencere dibin kara,senin ki benden kara. Herkes bir savunma cephesinde.AK Parti'de siyaset yapmak artık cesaret ister.Bu yüzden siyasetçi kısırlığı başladı.Parti boşaldı .Mehmet Demir,Nuh Dağdelen,Vahit Erdem,Ergün Tekin,Murat Çaykara,Harun Oguz,Abdullah Öztürk,Turan Kıratlı,Mustafa Özbayrak,Oguz Kaan Köksal,AK PArti kurucularından Kemal Albayrak vb.agır abiler  ve ekipleri   ortada yoklar.

Herkes kendine haksızlık yapıldığını ifade ederek kabuğuna çekilmiş durumda.

31 Mart'ta sandıkta partiyi bu hale getirenlerin yiyeceğe tokadı izlemek için sabırsızlıkla bekliyor .

AK Parti Kırıkkale teşkilatının görünmez ağabeyi ve üst aklı Beşir Atalay Başkent'te Kırıkkale üzerindeki her türlü kararı tek başına çok rahatlıkla verebiliyor . Kırıkkale Atalay'ın anılarını yazması gerektiğini ve şehrin üzerinden elini çekmesi gerektiğine inanıyor. Ortada hizmet yok, bir şey yok, aradan 6 ay geçmesine rağmen bir Atatürk Ortaokulu'nun yerini bile netleştiremeyen bir tablo var. Beşir Atalay Ombusman kimliğini maalesef kaybetmiş durumda .Ha bu arada Hoca bir Kırıkkale ziyareti yapar.Çünkü tedirgin.Bu seçim kaybedilirse perde arkasındaki 20 yıllık Atalay Cumhuriyeti çöker.Fatura çıkartılacak ilk kişi sayın Atalay olacak.

Garip ama gerçek AK Parti'nin il teşkilatı genel merkezden listeyi beklerken , aday adayları çoktan partilerini değiştirdiler bile . AK Parti bu seçimde Cumhurbaşkanlığı Recep Tayyip Erdoğan'ı temsil makamı olan il başkanlığını ve yönetiminde bu tavrıyla refize etmiş durumda. Milletvekili Mustafa Kaplan belediye başkan adaylarını arayıp "Hayırlı olsun" dediği bir ortamda il başkanının "Bunlardan benim haberim yok. Bana genel merkezden liste gelmedi ."demesi çelişkinin ve partide birlik bütünlüğü olmadığının en güzel belgesi oluyor .

AK Parti bu seçime tespihin dağılmış taneleri gibi giriyor. Partide İmame konumunda olacak bir tane insan bile yok . Herkes kırgın,küs,ortada eski bir tane il başkanı,milletvekili yok, Aday adayı yok.

Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can bile bu seçimde bir adım geride durarak uzaktan izliyor.Yakın dursa ateşten gömlek.Ağabey kimliğine bürünmek istemiyor.

Milletvekili seçim listesinde hata yaparak bir milletvekilini göz göre MHP'ye hediye eden AK Parti, milletvekili seçimlerinde yeteri kadar çalışmayan AK Parti, Kırıkkale hiç bir seçimde bu kadar hatalar yapmamıştı.

AK Parti , parti olmaktan çıkıp iki kişilik grup yönetimine girmiştir .Partinin her şeyine Milletvekili Mustafa Kaplan ve belediye başkan adayı Mehmet Saygılı karar veriyor. İlçe teşkilatları ,İl yönetimi İl başkanı pek umurlarında değil. İl teşkilatı'nın görev alanına giriliyor.Teşkilat görev işgalinden rahatsız.Çoğu "1 Nisan'dan sonra biz yokuz"diyor.

AK Parti İl Başkanlığı tarafından yorum dahi yapılmayan listede Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem ve Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin yer almıyor .En aktif iki belediye başkanının üzeri niye çizilmeye çalışılıyor.Yerlerine yeni isimler konmuş görünüyor. AK Parti'nin başarılı olarak kabul edilen her iki Belediyesinin başkanını bu şekilde değiştirilme hamlesi beraberinde girdiği sorularda getiriyor. 31 Mart 2019 Belediye Başkanlığı seçimlerinde %85.5 oy yüzdesi ile AK Parti'nin en fazla oy yüzdesi aldığı Delice'nin Belediye başkanının aday gösterilmemesi ise soru işaretlerinin en büyüğü.

 Hizmetleri ile Delice'yi Kent kimliğine kavuşturdu. Yüksek oy yüzdesi ile Türkiye'nin AK Parti'nin en fazla oy aldığı seçim bölgesi konumuna geldi. Başarısından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ilçede ağırlama noktasına kadar ulaşmıştı. Delice Belediyesi şehirden uzak olmasına rağmen yaptığı hizmetlerle şehrin gündeminde olan bir belediye. Bırakın şehirde hizmet etmeyi Kırıkkale Belediyesi'ne itfaiye aracı ve Yol süpürme aracı verecek kadar da kendini aşmış bir belediye . 

Turgut Özdem'in bir ara Kırıkkale Belediye Başkanlığını düşünmesi Fincancı katırlarınıda ürküttü. Hizmetleri ile altı çizilmesi gereken Özdem maalesef siyasi hedef büyütünce üzeri çizilmek istendi. Şu bir gerçek ki Turgut Özdem AK Parti'den aday yapılmadığı takdirde bağımsız da olsa girer o seçimi de kazanır. Sebebinide ,sonucunu da Cumhurbaşkanına birileri verir.Bir daha'da AK Parti'ye dönmez.

Recep Zafer Tekin bu partinin çalışkan Belediye başkanlarından .Sadece ilçe merkezine değil köylere kadar hizmet götüren bir belediye başkanı. Proje insanı. Bahşılı'nın Dağlarına kadar asfalt yol götüren bir Belediye Başkanı. 40 milyon lira borçla aldığı belediyenin 20 milyon borcunu da ödeyerek hizmet yapan bir Belediye Başkanı. Devlet dilini ve bürokrasisini bilen bir bürokrat kökenli Belediye Başkanı .AK Parti fısıltı listesinde maalesef onun da adı yok. Bahşılı'nın girişinden itibaren başkanın posterleri ile ilçe donatılmış durumda. İşin garibi yarın bu posterler nasıl inecek ve bu Belediye Başkanı 5 yıllık emeğine karşılığını eline bavuz verilerek mi ödüllendirilecek.?

Şimdi gelelim başka bir soruya .Bu Belediye başkanlarından memnun değilseniz bildiğiniz bir eksiklikleri bir yanlışlıkları varsa neden görev süresi içerisinde almadınız ? Ya da bildiklerinizi varsa neden kamuoyundan gizlediniz ? Şu bir gerçek ki aday göstermediğiniz her iki belediye başkanı da başka partiden karşınıza çıkacak. Bu seçimde AK Parti'ye karşı mücadele verecek çünkü onları bu şekil cezalandırmanız cevapsız kalmayacak. 

AK Parti'nin İl Genel Meclis Başkan Vekili Hilmi Şen Balışeyh Belediye Başkan Aday Adayı oldu .Ancak aday olamayınca siyasi kulvar değiştirerek Yeniden Refah Partisi'ne geçiş yaptı. Aynı durum Keskinde'de kendini gösterdi .AK Parti Keskin Eski İlçe Başkanı Halim Bulut aday gösterilmeyince O da Yeniden Refah Partisi'nden aday olmayı tercih etti. Yeniden Refah Partisi bu seçimin en sürpriz partisi olacak .Çünkü merkezdeki adayları Muhammed Ali Tekinay adeta 24 saat çalışıyor. Projelerini anlatıyor. Yeniden Refah Partisi'nin belediyecilik anlayışını Kırıkkale'ye taşınacağına ısrarla seçmeni inandırmaya çalışıyor.

Her geciken gün AK Parti'nin aleyhine çalışıyor. Partide bir seçim heyecanı yok. Partide birliktelik ruhu kaybolmuş durumda .

Şu bir gerçek ki bu gidişle 1 Nisan Türkiye'de sadece şaka günü olarak kutlanmayacak. Bir Nisan'da Kırıkkale AK Parti'de büyük bir değişim olacak. Görünen köy kılavuz istemez .Bir fatura çıkacak ama kim ödeyecek ?

2023 Milletvekili seçimlerinde Türkiye genelinde AK Partinin oyunu en fazla kaybettiği il olan Kırıkkale'de yerel seçimlerde ne yapacak ?

AK Parti Kırıkkale Belediye Başkan aday adayları sürecinde beceremediği tarafsızlık ilkesini ilçe ve belde belediye başkan aday adaylıklarını da gösteremedi.Durun bakalım il genel meclis ve belediye meclisinde ne kavgalar olacak? İl yönetimini pasifize etmeye çalışan bir anlayış, il yönetiminden başarı bekliyor. Cenaze ,düğün gezmek ve makarnacılara güvenmek AK Parti'yi kurtaracak mı ? Kırıkkale'de 20 yıllık bir geçmişi olan bir partinin son seçime bu kadar amatörce girmesi başarısızlığın şimdiden ufukta gösteriyor. Kim yanılacak ? kim kazanacak? 31 Mart'ta göreceğiz.

Bazı kesimde diyor ki, Uhudu yaşamak gerekiyormuş.

Şimdiden yazık oldu AK Parti'ye ...Birileri uğruna göz göre erimeye zorlandı. Kaybetmeye mahkum edildi.Profesyonel bir parti amatörce yönetiliyor. Güçlüler iftiralarla, yıpratılıyor. Evladını boğan Pelikan gibi adam yeme kulisleri kurulup eleniyor.Ne garip ki eledikleri şimdiden devletin en üst düzeyinde görev alıyor.

Şu bir gerçek ki AK Parti'de artık Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan ile teşkilat ve seçmen arasında karar verecek konuma kadar gelen gizli güç odakları kurulmuş durumda.Perde arkasında yeni yeni reisler var.Kırıkkale seçimine perde arkası güçler karar verdi.

Tehlike kapıda.Sandık sınavı geliyor.Seçimi riskli hale getiren güçler tedirgin. Sahadan iyi haberler gelmiyor.Teşkilat yukarıya karşı rahat "Biz sizi uyarmıştık.Bizi dinlemediniz."diyecek.

Şimdi bu gün bize kızan,tepki gösteren dostlara o gün bir yazımız daha olacak...

Bakalım belki de biz yanılırız...

............................................

AK Parti'nin kulislere sızan sözdev listesinde Kırıkkale'de ilçe ve belde belediye başkan adayları şu şekilde veriliyor.

Yahşihan : Ahmet Sungur

Bahşılı: Haydar Gülçimen 

Hacılar: Osman Erdoğan 

Keskin: Ekmel Conger 

Balışeyh: Ali Dedelioğlu 

Çerikli: Nuh Şahin 

Delice: Yılmaz Uyan

Çelebi: Yaşar Erdemir 

Sulakyurt: Seyfettin Çetiner

Karakeçili :Hüseyin Özçelik

.......................    

Bu Listede Kırıkkale IHA Muhabiri Hasan Ay'ın yayınladığı liste 

AK PARTİ'NİN İLÇE BELEDİYE BAŞKANI ADAYLARINA HAYIRLI OLSUN

Balışeyh: Ali Dedelioğlu

Bahşılı: Recep Zafer Tekin

Delice: Turgut Özdem

Çerikli: Nuh Şahin

Çelebi: Yaşar Erdemir

Karakeçili: Hüseyin Özçelik

Keskin: Ekmel Cönger

Hacılar: Osman Erdoğan

(Haftaya MHP Analiz)

F B I M G 1707460103877

AK Parti  Kırıkkale teşkilatı Genel Başkan Yardımcısı
 Fatih Şahin’in katılımlarıyla gerçekleşecek olan Aday Tanıtım Toplantısı yapacak.

Tarih : 10 Şubat - Cumartesi
Saat  15:30

Yer Kültür Merkezi 

AK Parti'nin aday tanıtım toplantısında bakalım sahneye kimler çıkacak ? Liste sırrı oradan nettik kazanacak.

Kaynak: Haber merkezi