Kırıkkale’de Anadolu Mektebi Yazar Okumaları kapsamında düzenlenen Tarık Buğra İl Paneli, Kırıkkale Valiliği Konferans Salonu’nda yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Anadolu Mektebi tanıtım videosu izletildi. Açılış konuşmalarının ardından panel bölümüne geçilerek öğrenciler, Türk edebiyatının önemli isimlerinden Tarık Buğra’nın eserlerinden edindikleri bilgi ve kazanımları katılımcılarla paylaştı.

Panel Başkanlığını Kayra Alp Ülsu’nun yaptığı programda, öğrenciler Tuana Gültekin, Defne İlhan, Elif Sena Arıoğlu ve Habibe Su Akın, Tarık Buğra’nın eserleri üzerine hazırladıkları sunumları gerçekleştirdi.

Kırıkkale’de Aile Rehberi Çalışmaları Sürüyor
Kırıkkale’de Aile Rehberi Çalışmaları Sürüyor
İçeriği Görüntüle

Programda konuşan Millî Eğitim Müdürü Rahmi Güney, Tarık Buğra’nın Türk edebiyatının güçlü kalemlerinden biri olduğunu belirterek, eserlerinde Anadolu insanını, milletin tarihini ve kültürel değerlerini ustalıkla işlediğini ifade etti. Güney, bu tür etkinliklerin öğrencilerin okuma kültürünü geliştirmesi ve edebiyatla daha güçlü bağ kurması açısından önemli olduğunu vurguladı.

Panelde ayrıca Merkez Valisi Aydın Nezih Doğan ile Kırıkkale Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülten Bulduker de konuşma yaptı.

Anadolu Mektebi Kırıkkale İl Koordinatörü Seda İpek Dal tarafından organize edilen program, protokol konuşmaları ve katılım belgelerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.

Programa Ortaöğretim Hizmetleri Şube Müdürü Nilgün Seçen, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü