Kırıkkale Üniversitesi  Spor Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen "Şampiyonlarla Söyleşi" programına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Ayan, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Rüstem Orhan, Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

13245464984

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Moderatör Doç. Dr. Rafet Ünver’in konuşması ile devam etti.

487945612649

Doç. Dr. Rafet Ünver konuşmasında, “BESST-İVAL’24 Etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz "Şampiyonlarla Söyleşi" programına hoş geldiniz. Bugün milletimizin gönlüne taht kurmuş iki büyük şampiyonla beraberiz. Böylesine büyük şampiyonlarla söyleşi yapmak bizlere büyük bir heyecean veriyor.” dedi.

46423121978

Program, Şeref Eroğlu ile Halil Mutlu’nun öz geçmişinin ve sportif başarılarının anlatıldığı video gösterimi ile devam etti.

Güreş Federasyonunun yapmış olduğu çalışmalar ve elde edilen başarılar hakkında bilgi veren Dr. Şeref Eroğlu, elimizdeki fırsatları ve devletimizin bizlere sağladığı imkanları en iyi şekilde kullanıp devletimizi ve miletimizi yüceltmekten sorumlu olduğumuzu ifade etti.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Dr. Şeref Eroğlu, “Bugünün öğrencileri olan sizler, yarın devletimizin yöneticileri olacaksınız. Naçizane bir abiniz olarak sizlere şunu söylemek istiyorum. Bana hiçbir şey kolayca verilmedi. Dünya ve olimpiyat madalyalarını emek vererek kazandık. Özel hayatlarımızdan, zevklerimizden fedakârlık ettik. Diploma gereklidir ama her şey demek değildir. Lütfen kendinizi geliştirin.” dedi.

8975645644456123

Halil Mutlu, haltere nasıl başladığı, Naim Süleymanoğlu ile dostluğu, halter branşında geçmişten günümüze ülkemizde yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Konferans sonrasında Dr. Şeref Eroğlu Güreş Salonu açılışına geçildi.

7789446789

Kaynak: Kırıkkale Üniversitesi