Eğitim-İş Kırıkkale İl Temsilcisi Saim Cengiz, öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarına karşı sert bir açıklamada bulundu. Saim Cengiz, okullarda giderek artan şiddet, kavga ve çeteleşmenin büyük bir tehdit haline geldiğini belirterek, bugüne kadar gerekli adımların atılmaması nedeniyle bir meslektaşlarının daha şiddete maruz kaldığını vurguladı.

30 Mayıs Perşembe günü, Kale Şehit Ferhat Bozkurt İlkokulu’nda görev yapan bir öğretmen, bir öğrenci velisi tarafından okulda fiziksel saldırıya uğradı. Ambulansla hastaneye götürülen öğretmen, acil serviste tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Öğretmenin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Saim Cengiz yaptığı açıklamada, eğitim emekçilerine yönelen her türlü şiddeti kınadıklarını belirtti. Saldırıya uğrayan öğretmene, çalışma arkadaşlarına ve tüm eğitim camiasına geçmiş olsun dileklerini ileten Cengiz, "Baskıya ve şiddete uğrayan hiçbir meslektaşımız sahipsiz ve yalnız değildir. Öğretmenimizin hukuki olarak her zaman yanında olduğumuzu ve hukuki sürecin yakından takip edileceğini tüm kamuoyuna bildiririz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Eğitim-İş