Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör-Öğrenci Buluşması programı kapsamında öğrencilerle bir araya geldi. Merkezi Derslikler binasında gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Prof. Dr. Erol Yılmaz, Genel Sekreter Dr. Öğretim Üyesi Şevket Evci, idari birim amirleri ve öğrenciler katıldı.

Toplantıda, öğrencilerin taleplerini dinleyen ve sorularını cevaplayan Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, ülkemizin gelecek vizyonuna uygun şekilde öğrencileri yetiştirme gayreti içinde olduklarını belirtti. Prof. Dr. Aslan, "Dönem değerlendirmesi yapmak, sizlerle sohbet etmek için bir araya geldik. Eğitim-öğretim alanında kendi bölümüzle ilgili son güncel gelişmeler doğrultusunda sizlere imkan sunmak bizim öncelikli sorumluluğumuzdur. Yakın Geleceğin Büyük Türkiyesi vizyonuna uygun olarak sizlere en iyi şekilde eğitim vermek ve sizleri en iyi şekilde sektöre hazırlamak için her hafta senato toplantısında hocalarınızla yapabileceklerimizi konuşuyoruz. Müfredatımızda, sizi önümüzdeki 40 yıla hazırlayacak şekilde güncellemeler yapıyoruz. Bu kapsamda laboratuvar, personel ve teknik imkan taleplerinizi dinlemeye hazırız. Mezun olmadan önce Türkiye'deki ve dünyadaki rekabete hazır hale gelmeniz, ülkemiz adına çok önemlidir. Bizler elimizden geleni yapmaya çalışacağız ancak sizler de bir fark ortaya koyabilmek için çok çalışmalısınız. Bir gün içerisinde bir-iki saat çalışmakla hedeflerinize ulaşamazsınız. Rahmetli Fuat Sezgin Hocamız, 90 yaşını geçmesine rağmen günde 17 saat çalışmaya devam ettiği için büyük bir bilim tarihçisi oldu. Sadece akademik kariyer için değil bir sektörde kariyer yapmak için de çok çalışmalısınız. TÜBİTAK başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluş kendilerine sunulan uygun projelere destek veriyor. Biz de bu proje çalışmalarında yer almanızı isteriz ve bu kapsamda tecrübeli hocalarımızla öğrencilerimiz için uygulamalı proje hazırlama eğitimleri de verdik. Vermeye de devam edeceğiz. Proje faaliyetleri içinde bulunmak sizleri mezuniyet sonrasında ön plana çıkaracaktır. Herhangi bir üniversite mezunundan sizi farklı kılacak olan, teorik ve pratik anlamda kendinizi ne kadar geliştirdiğinizdir. Sektörün ve işletmelerin ihtiyaç duyduğu bir eleman olmak; sizin gayretinize, becerilerinizi ispatlamanıza bağlıdır. Bizlerin temel amacı ve arzusu da akademik ve sosyal alanlarda imkanları geliştirmek, mezuniyetiniz sonrasında iyi bir yerde çalışmanızı ve ülkemize fayda sağladığınızı görmektir. Mutlaka bir gelecek planınız olsun. 5 yıllık planlar yapın ve duvarınıza asın. Hayat içerisinde yaprak gibi savrulmayın. Bir ağacın kökü olamasanız bile sağlam bir dalı olun. Devletimiz de gelecek ile ilgili hedeflerini, birçok farklı alanda politikalarını bir plan ve program dahilinde yapıyor. Bu kapsamda bölümünüzle, kariyer hedefinizde yer alan alanlarla ilgili 12. Kalkınma Planı'nı mutlaka incelemenizi tavsiye ederim. 36 yıldır buradayım. Buraya gelen her öğrenci er ya da geç buradan gitti. Önemli olan buradan donanımlı bir şekilde ayrılmanızdır. Bu kapsamda elimizden gelen her türlü desteği sizlere sunmaya ve taleplerinizi dinlemeye her zaman hazırız. Geldiğiniz ve düşüncelerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim." dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan ise öğrencilerin düşünce ve taleplerinin üniversitenin daha iyi bir seviyeye gelmesinde önemli olduğunu belirterek, "Hepiniz hoş geldiniz. Burada olmanız üniversitemizle ve kendinizle ilgili hedefleriniz ve planlarınız olduğunu gösteriyor. Kalite politikamız gereği öğrenci odaklı bir sistemimiz var. Eğitim-öğretim, ulaşım, barınma, sosyal faaliyet vs. hangi alanda olursa olsun, sizlere en iyi hizmeti sunabilmemiz için düşünceleriniz bizler için değerlidir. Teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, "Katılımınız için teşekkür ederim. Genel anlamda öğrencilerimizin isteklerini karşılamaya çalışıyoruz. Yüz yüze olarak veya akademik ve idari birim amirleri aracılığıyla taleplerinizi bizlere iletebilirsiniz. Sizlere yardımcı olmak için buradayız." dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yılmaz ise öğrencilerin ellerindeki imkan ve fırsatları en verimli şekilde kullanmalarını tavsiye ederek, "Değerli kardeşlerim, hoş geldiniz. 36 sene önce ben de sizler gibi orada oturuyordum ama bizim karşımızda 'İstediğinizi söyleyebilirsiniz' diyen bir Rektör ve üst yönetim yoktu. Biz 4 sene boyunca Rektör ve Rektör Yardımcılarını görmedik. Sadece bölüm birincisi olduğum zaman bu saydığım isimlere ulaşma şansım olmuştu. Orada da sadece ödülümüzü takdim etmişlerdi. Zaman gerçekten çok hızlı geçiyor. Ben göz açıp kapayıncaya kadar 36 sene geçti. Hayat insana Yüce Yaratıcı tarafından verilmiş müthiş bir armağandır. Bu hayatı ağaç gibi kök salarak da yaşayabilirsiniz veya kıymetli Hocamın da söylediği gibi yaprak gibi oradan oraya savrularak da yaşayabilirsiniz. Fidan gibi başlayıp ağaç gibi köklene köklene bugünlere geldim. Üniversite birinci sınıftayken akademisyen olmaya karar verdim. Herkes kafeteryalarda eğlenirken ben bazen uyumadan 48 saat çalışıyordum. Çok şükür okuduğum bölümde birinci olduğum gibi 17-18 bölümün olduğu fakültenin de birincisiydim. Akademisyen olmam biraz gecikti ama zamanla bütün akademik çalışmalarımı tamamladım. Yükseköğretim Kurulunda iki şey bırakarak ayrıldım. Birisi, şu anda Ulusal Tez Merkezi olarak bildiğiniz yerin isim babası benim. Bir akademik makalede bu ismi önermiştim ve bu isim kabul edildi. Ofisinizden veya cep telefonunuzdan girdiğiniz veri tabanının oluşumundaki birkaç isimden biriyim. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ise bugünkü ticari karşılığı yaklaşık 500 bin dolar olan bir kütüphane programını sıfır maliyetle transfer edip, acizane armağan ettim. Şimdi de elimden geldiğince katkı sağlamaya çalışıyorum. Hayat gerçekten çok kıymetli bir armağan. Göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. Lütfen yaprak gibi yaşamayın.” dedi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, öğrencilerin taleplerini dinledi ve sorularını yanıtladı.

Kaynak: Kırıkkale Üniversitesi