MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Suriye'de PKK tarafından yapılması planlanan sözde seçimlere ilişkin sert bir basın açıklaması yaptı. Öztürk, PKK'nın Suriye'de işgalci bir konumda olduğunu ve bu seçim girişiminin uluslararası hukuka aykırı olduğunu vurguladı.

2011 yılından bu yana süren iç savaşın yarattığı kaosu fırsat bilen bölücü terör örgütü PKK'nın, 11 Haziran'da kendi hakimiyetindeki bölgede sözde bir seçim gerçekleştireceğini duyurduğunu belirten Öztürk, seçimin şartlarından birinin 18 yaşını geçmiş kişilerin PKK'nın silahlı yapılanmasında görev almış olmaları gerektiğini ifade etti. Türkiye'deki geçmiş seçim süreçlerinde yaşanan baskı, tehdit ve şantaj olaylarını hatırlatan Öztürk, PKK'nın gerçekleştireceği seçimlerden adil ve şeffaf bir sonuç beklenemeyeceğini belirtti.

Öztürk, bölge ülkelerinin bu sözde seçimi durdurması gerektiğini savunarak, ABD'nin eğitip donattığı ve desteklediği PKK yapılanmasının yapacağı seçimin adil ve serbest bir ortamda gerçekleşmeyeceğini ABD'li yetkililerin dahi kabul ettiğini söyledi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 18 Aralık 2015'te kabul ettiği 2254 sayılı kararına göre, Suriye topraklarının bölünmez bütünlüğünün korunduğunu hatırlatan Öztürk, Suriye topraklarını bölmeye yönelik her türlü girişimin uluslararası hukuka aykırı olduğunu vurguladı.

Öztürk, 2017'de Barzani'nin gerçekleştirmek istediği sözde referandumun bölge ülkelerinin kararlı duruşuyla engellendiğini hatırlatarak, Suriye'de yapılmak istenen İsrail'in sözde uydu devletini kurma girişiminin de aynı şekilde engellenmesi gerektiğini belirtti. Türkiye'nin, sınırlarına komşu bir terör devletine asla müsaade etmeyeceğini söyleyen Öztürk, gerekirse Türkiye'nin bölgenin kaderini belirleyecek adımları atması gerektiğini ifade etti.

Açıklamasının sonunda, Suriye'deki terör yapılanmasının bir an önce imha edilerek bölgenin huzura kavuşturulması ve Türkiye ile Suriye arasındaki komşuluk bağlarının güçlendirilmesi gerektiğini belirten Öztürk, bölge ülkelerinin bu duruma kayıtsız ve sessiz kalmamaları gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi