AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Korhan Özaydın, “Terörsüz Türkiye” adıyla başlatılan sürece ve Meclis’te kurulan Kardeşlik ve Dayanışma Komisyonu’na ilişkin açıklamalarda bulundu. Özaydın, sürecin işletilme şeklinden duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

Özaydın, CHP’nin bir önceki seçimde “terörist başına umut hakkı tanıyacaklar” söylemleri üzerinden yürüttüğü propaganda ile iktidara gelen ittifak blokunun, bugün “Terörsüz Türkiye” sürecini yürütmeye çalıştığını belirtti. CHP Genel Başkanı’nın açıklamalarına atıfta bulunan Özaydın, ana muhalefet partisinin de sürece dâhil olduğunu ifade etti.

Partisinin ve Genel Başkan Yavuz Ağıralioğlu’nun sürece yönelik endişelerini hatırlatan Özaydın, daha önce “Çözüm Süreci” adıyla iki kez denenen ve başarısız olan girişimlere atıf yaparak şunları söyledi:

“Milletimiz terörsüz bir Türkiye istiyor ancak sürecin, Kürtlerin temsilcisi sanki terör örgütleriymiş gibi yürütülmesinden rahatsızız. Sahadan aldığımız izlenimlere göre vatandaşlarımız hem sürecin işletilme şeklinden memnun değil hem de bu süreci istemiyor. Ordumuzun verdiği mücadele zaten terörü bitirdi, milletimiz bunun farkında.”

Özaydın, iktidar ve muhalefete hitaben, “Dün eleştirdiğiniz kişilerle bugün yürümek zorunda bırakacak etmen nedir? Bu yolla yeni bir sonuç alacağınızı nereden bileceğiz? Milletimizin onayını hiç düşündünüz mü?” sorularını yöneltti.

Açıklamasının sonunda Özaydın, “Tarihe not düşüyoruz. Bu işin sonunu hayır görmüyoruz. Anahtar Parti Kırıkkale İl Başkanlığı olarak milletimizin yanındayız, menfaatine aykırı her durumda karşınızda olacağız,” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi