Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, 2024 yılı Mayıs ayı içerisinde kamu düzeninin sağlanması için yaptığı çalışmalarda önemli başarılara imza attı. Birimlerce gerçekleştirilen uygulamalar ve aramalar sonucunda, çeşitli suçlardan aranan toplam 127 şüpheli şahıs yakalandı.

Yapılan operasyonlarda yakalanan şahıslar arasında; hırsızlık suçundan 24, tehdit suçundan 3, basit ve kasten yaralama suçlarından 7, uyuşturucu ile mücadele kapsamında 8, ailenin korunması hakkında kanun ihlali suçundan 3, trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçundan 3, bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle hırsızlık suçundan 2, nitelikli dolandırıcılık suçundan 3, yağma suçundan 4, vergi usul kanununa muhalefet suçundan 1, bir kimseyi fuhuşa teşvik etmek suçundan 3, rüşvet almak suçundan 1, kasten öldürme suçundan 1, hükümlü veya tutuklunun kaçması suçundan 1, askeri ceza kanununa muhalefet suçundan 1, ısrarlı takip suçundan 1 ve FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 4 kişi bulunuyor.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, yakalanan toplam 127 şüpheliden haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 68 kişinin çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edildiğini bildirdi. İfadesinin alınmasına yönelik olarak aranması bulunan 59 şüpheli şahıs ise ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, kamu düzeninin sağlanması ve suçla mücadelede azim ve kararlılıkla çalışmalarına devam edeceğini belirterek, kamuoyuna saygıyla duyurdu.

Kaynak: Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü