Kırıkkale'ye bağlı Keskin ilçesi Kurşunkaya Köyü Muhtarı Tayyip Olgun, köy halkını su kullanımında dikkatli olmaları konusunda uyardı. Muhtar Olgun, yaptığı açıklamada köyde yaşanan su yetersizliği sorununa dikkat çekti ve köy halkını suyu israf etmemeye çağırdı.

Muhtar Olgun’un Açıklaması:

"Değerli Köylülerim,

Bildiğiniz üzere köyümüzün en büyük sıkıntılarından biri; su yetersizliği. Bu sene yağışların da yetersiz olması sebebiyle, depoda ve tesisatlarda temizlik, sayaçları yenileme çalışmalarımızla birlikte, depo ve kuyudaki tüm suyu siz köylülerimizin kullanımına sunmaya çalışıyoruz. Ayrıca köyümüzün suyunu güçlendirme amacıyla gerekli kamu kurumlarına da başvurularda bulunduk ve takibini sürdürüyoruz.

Tüm bunlara rağmen, kuyudaki su ile dağdan gelen su köyümüzün ihtiyaçları karşısında yetersiz kalmaktadır. Önümüzün yaz ayları olması nedeniyle, susuzluk probleminin daha ciddi hissedileceği ve birtakım sorunların oluşacağı kanaatindeyim.

Köylülerimizin mağduriyet yaşamaması için kullandığı suyu israf etmeyip, daha itinalı bir şekilde ve gereksiz su harcamalarından kaçınarak hareket etmelerini rica ediyorum. Aksi halde, tasvip etmememize rağmen kısmi su kesintilerine gitmek zorunda kalacağız."

Muhtar Olgun’un bu açıklaması, köyde su tasarrufuna dikkat çekmek ve su sıkıntısının önüne geçmek amacıyla yapıldı. Köy halkının bu uyarıya hassasiyetle yaklaşması ve su kullanımında dikkatli olması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi