Kırıkkale Sulakyurt İlçe Müftülüğü’nden Filistin’e Kurban Bağışı Çağrısı

Kırıkkale Sulakyurt İlçe Müftülüğü, Filistin'de zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren kardeşlerimize destek olmak amacıyla vekalet yoluyla kurban bağışlarını kabul ediyor. Müftülük, Türkiye Diyanet Vakfı güvencesiyle, vacip kurban bağışlarını dini vecibelere uygun olarak keserek, ihtiyaç sahibi Filistinli ailelere ulaştırıyor.

1948’den bu yana sistematik zulme uğrayan ve 7 Ekim 2023’te başlayan İsrail saldırılarında binlerce şehit veren Filistinliler, açlık ve susuzlukla imtihan edilmekte ve evsiz bırakılmaktadır. Bu zor şartlar altında hayatta kalmaya çalışan Filistinli kardeşlerimiz, temel insani ihtiyaçlarına ulaşmakta büyük zorluk çekiyor.

Kurban bağışlarınız, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından dini vecibelere uygun olarak kesilmekte ve kurban etleri uygun şartlarda muhafaza edilerek en kısa sürede başta abluka altında bulunan Gazze olmak üzere, Filistin genelinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır. Sulakyurt İlçe Müftülüğü, bu bağış kampanyasına katılarak Filistinli kardeşlerimizin sofralarına umut olmanızı bekliyor.

Bağış yapmak isteyen vatandaşlar, bagis.tdv.org web adresi üzerinden online olarak bağışlarını gerçekleştirebilir. Bağış sırasında adına kesim yapılmasını istediğiniz kişinin bilgilerini girmeniz gerekmektedir. Kurbanlar, bölgedeki hayvan türüne göre küçükbaş veya büyükbaş olarak kesilmekte olup, bağış sırasında hayvan tercihi yapılamamaktadır.

Kurban hisse bedeline tüm masraflar dahil olup, artan miktar Türkiye Diyanet Vakfı’nın hayri ve sosyal hizmet faaliyetlerinde kullanılacaktır. Sulakyurt İlçe Müftülüğü, hayırsever vatandaşları bu iyilik seferberliğine destek olmaya davet ediyor.

Kaynak: Sulakyurt İlçe Müftülüğü