Kırıkkale İslami Değerler Külliyesi Yönetim Kurulu Bahattin Akyön ve beraberindeki heyet Diyanet İşleri başkanlığında yeni başlayacak olan projeleri hakkında görüş alışverişinde bulundu. Görüşmede yine projenin mimarı Yüksek Mimar Mehmet Alperen Çakmak'da yer aldı.

Bahattin Akyön ziyaret sonrasında yapmış olduğu açıklamada yeni yapılacak olan proje için ön bilgiler verdi.

Peygamber Efendimize sav, bir ihtiyacının giderilmesini isteyen biri geldi, Peygamber Efendimiz, yanında oturan arkadaşlarına yöneldi ve onlara, "Aracı olun mükâfatınız verilir." (Müslim, Birr ve Sıla, 145.) buyurdu. Peygamberimiz'in beyanı ile, "Hayra vesile olan, hayrı yapan kimse gibidir." (Tirmizî, İlim, 14.)

İşte bu hayır için bugün çok önemli bir istişarî toplantı gerçekleştirildi. 

F B I M G 1716609407804

Ali İmran Süresi 110 nolu ayeti kerimede “Siz, insanlar için ortaya çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz. İyiliği emredersiniz, kötülükten alıkoyarsınız ve Allah’a inanırsınız. Ehl-i kitap da inanmış olsalardı elbette onlar için hayırlı olurdu; içlerinden inananlar da var, fakat çoğu yoldan çıkmıştır.”

Bu hadisi şerifler ve ayeti kerime eşiğinde bu ümmet için çalışan, bu millet için uğraşan ve sizleri ve geleceğimizi düşünen biiznillah birileri var. İnşallah Türkiye’de bir ilki daha fiziki mekan, ilmi ve irfanı mekan, hameleyi kuran ve örgün eğitimi ile hayra öncülük etmek ve o hayırlı işi yapmak için yola çıktık.

Rahmet şehri olma yönünde gelecek nesliniz için Allah rızası için gayret edeceğiz.

Türkiye’de bir ilk olan İslami Değerler Külliyesinin nasilki, sahibi Resulullah, hizmetçisi bizleriz, ziyaretçiler misafirleri ve Kırıkkale halkı ise Peygamber Efendimizin emanetlerinin komşularıdır.

Şimdi bu rahmete bir üç Furkan ile bismillah diyeceğiz inşallah

Kaynak: Haber merkezi