Kırıkkale’nin Keskin ilçesine bağlı Köprüköy köyünde meydana gelen yangın, küçükbaş hayvancılıkla uğraşan üretici Murat Taşpınar’ı ağır şekilde etkiledi. Henüz nedeni belirlenemeyen yangında, Taşpınar’a ait hayvan çadırı tamamen yanarken, yemlik ve suluk gibi birçok hayvancılık ekipmanı da kullanılamaz hale geldi.
Yangının ardından bölgeye giden Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş ile Kırıkkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kürşat Ulusoy, üretici Murat Taşpınar’ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.
İl Müdürü Ateş ve Başkan Ulusoy, olay yerinde incelemelerde bulunarak zarar gören alanı yerinde değerlendirdi. Yangında tahrip olan çadır yapısı ve hayvancılıkta kullanılan temel ekipmanlar hakkında bilgi alan heyet, üreticiye destek sağlanması konusunda gerekli adımların atılacağını belirtti.
Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, üreticilerin yaşadığı kayıpların telafisi için ilgili birimlerle koordinasyon içinde hareket edileceği vurgulandı.
Tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan kırsal kesimdeki üreticilerin her zaman yanında olduklarını ifade eden İl Müdürü Fatih Ateş, yaşanan afetlerin yaralarının en kısa sürede sarılması için çalıştıklarını belirtti.