Kırıkkale’nin Delice Belediye Başkanı Yılmaz Uyan ile Keskin Belediye Başkanı Ekmel Cönger, belediyecilik alanında teknolojik yenilikleri ve modern şehir planlaması uygulamalarını yerinde incelemek amacıyla Çin Halk Cumhuriyeti’ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

Sinerji, Portekiz’de Savunma Sanayiinde Öne Çıktı
Sinerji, Portekiz’de Savunma Sanayiinde Öne Çıktı
İçeriği Görüntüle

Ziyaret kapsamında iki başkan, akıllı şehir sistemleri, yapay zekâ ve robotik teknolojilerin belediyecilikteki kullanımı, altyapı yönetiminde dijital dönüşüm, ve şehir planlamasında sürdürülebilirlik modelleri gibi konularda çeşitli temaslarda bulundu. Çin’in farklı şehirlerinde yapılan incelemelerde, çağdaş belediyeciliğe yön veren teknolojik altyapılar hakkında bilgi alındı.

Başkan Yılmaz Uyan, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, “Belediyecilik kapsamında teknolojik yenilikleri, şehir planlamasını, akıllı şehir sistemlerini ve yapay zekâ uygulamalarını incelemek üzere bulunduğumuz Çin’den tüm hemşehrilerime selam ve saygılarımı iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

Keskin Belediye Başkanı Ekmel Cönger ise, bu tür uluslararası temasların yerel yönetimlerin vizyonunu genişlettiğini belirterek, “Amacımız, ilçelerimize modern ve akıllı şehircilik anlayışını kazandırmak” dedi.

Her iki başkan da, Çin’de edindikleri deneyimlerin Kırıkkale’nin ilçelerinde daha yenilikçi, çevreci ve dijital odaklı belediyecilik anlayışına katkı sağlayacağını ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi