Kırıkkale'de Siyasette son durum

Kırıkkale siyaseti geçtiğimiz seçimlere oranla hareketsiz bir tempoda devam ediyor.31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimleri için bazı partiler aday bulmakta zorlanıyor.

Kamuoyu daha bir seçim arefesi atmosferine girmedi. Gözler şu an ilçe ve beldelerden ziyade Kırıkkale'de partilerin Kırıkkale Belediye Başkan Aday Adayları ve adaylığı üzerine yoğunlaşmış durumda. Partiler arası ittifakın olmaması her partinin kendi adayını gündeme getirme çalışmasına yoğunluk kazandırdı.

AK PARTİ

AK Parti tarihinin hareketsiz seçimini yaşıyor .Geçtiğimiz yıllarda 30-40 kişinin aday aday olduğu Kırıkkale belediye başkanlığı için toplam 11 Partili müracaatta bulundu. İlçelerle birlikte AK Parti'nin toplam aday adayı sayısı 40 oldu. Geçtiğimiz hafta pazar günü 657 Parti yöneticisi eski Sağlık Müdürlüğü'nün toplantı salonunda Koordinatör vekillerin denetiminde temayül yoklamasına katıldı. AK Parti şu sıralar kamuoyu anketleri yaparak seçmenin nabzını ölçmeye çalışıyor.AK Parti Kırıkkale Belediye Başkan Aday Adayları ; Bahattin Akyön ,Mehmet Yılmazer ,Hüseyin Altındağ,Salim Bozdemir ,Kubilay Sürmeli ,Şeyma Ülkü Tabak ,Mustafa Demirbaş ,Harun Güleç,Yasin Güngör ,Mehmet Güloğlu,Merih Karayol,Mustafa İşler 

CHP

Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilliği seçiminde Kırıkkale'de oyunu en fazla artıran il olarak sessiz sedasız bir seçim kampanyası götürüyor .Kırıkkale Belediye Başkan Aday Adaylığı için şu ana kadar Mustafa Pekdoğan ve Gazi Eroğlu müracaat etmiş durumda.

MHP

Milliyetçi Hareket Partisi ittifak olayını gerçekleşmemesi üzerine hareketlenmeye başladı .TÜRKAV Başkanı ve partinin tabanından gelen Özgür Şahbaz memuriyetten istifade ederek Kırıkkale Belediye Başkan Aday Adayı oldu .Uzun süredir siyasi kulislerde MHP'ye geçeceği duyumları gelen eski Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Harun Ulusoy Kırıkkale Belediyesi için Milliyeti Hareket Partisine aday adaylık müracaatında bulundu.

İYİ PARTİ

Iyi Parti Kırıkkale Belediye Başkan Adaylığında Genel Başkan Meral Akşener'in Kırıkkale ziyareti ile kamuoyunun merakla beklediği soruyu ilk cevaplayan Parti oldu .İyi Parti Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Yavuz Kuzucu ,Yahşihan İyi Parti Belediye Başkan Adayı olarak Ahmet Ergin açıklandı.

YRP

Yeniden Refah Partisi Kırıkkale'de sessiz sedasız çalışan partiler arasında yer alıyor. Kırıkkale Bakkallar ve bayinin Odası Başkanı Ahmet Can ve 112 Acil İl Müdürü Muhammed Ali Tekinay istifa ederek Yeniden Refah partisinden Kırıkkale Belediye Başkan Aday Adayı oldu.

Kaynak: Haber Merkezi