Kırıkkale  İl Müftülüğünce 4-6 Yaş Kur’an kursu yıl sonu etkinlik programı, Nur Camii Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Kırıkkale’de Minikler Yıl Sonu Heyecanı Yaşadı 3

Programa İl Müftüsü Mustafa Topal, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Kur’an kursu öğreticileri ve çok sayıda veli ve öğrenciler katıldı.

Kırıkkale’de Minikler Yıl Sonu Heyecanı Yaşadı 7

Minik öğrencilerin gerçekleştirdiği Kur’an-ı kerim tilavetlerinin ardından  açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Mustafa Topal, "Bizim çocuklara borcumuz onlara iyi bir eğitim vermektir. Yani Peygamber efendimiz (s.a.v)’in tavsiye ettiği gibi Allah kelamıyla onların ağızlarının açılmasını sağlamak ve öncelikle  Allah lafzını onlara öğretmektir. İşte bizim Diyanet İşleri Başkanlığımızın 4-6 Yaş Kur’an kurslarında ki maksadı budur. İyi bir çocuk, iyi bir genç, iyi bir toplum ferdi, iyi bir toplum insanı yetiştirme gayretidir. " dedi

Kırıkkale’de Minikler Yıl Sonu Heyecanı Yaşadı 8

Çocuk eğitiminin günümüzde çok zor olduğuna da değinen Müftü Topal, "Günümüzün çocuklarımıza yönelik tehlikeleri çok büyük. Sosyal medya çocuklarımızın zihin dünyasını tahriş ediyor. Çocukları eğitme konusundaki gayretlerimizi, aile anlayışımızı, ahlak edep anlayışımızı çok öte itti. Hele de sosyal medya çocuklarımızı çok kötü bir noktaya getirdi. Bu sebeple Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın 4-6 Yaş Kur’an kurslarının yeri çok daha önemli ve çok daha büyüktür. Onun için anne baba olarak, aile olarak fedakarlıklardan kaçınmamalıyız. Bizler yalnız başımıza bir şey yapamayız. Bunu hep birlikte yapacağız, çocuklarımızın edebini birlikte vereceğiz. Biz Kur’an kurslarımızda peygamber ahlakı veriyoruz, Kur’an ahlakı veriyoruz. Sizler de aileler olarak bunun peşindesiniz. Bunu hep birlikte takip edeceğiz inşallah. Bu vesile ile şu an ki birlikteliğe çok teşekkür ediyorum. Bu programın oluşmasına emek veren bütün hocalarımıza, siz velilere ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. " ifadelerine yer verdi.

Kırıkkale’de Minikler Yıl Sonu Heyecanı Yaşadı 1

Kapanış programında minikler hünerlerini sergileyerek ilahiler, dualar, sureler ve hadisler okudu ve drama gösterisinde bulundu.

Program sonunda fuaye alanında etkinlik masalarında buluşan öğrenciler, doyasıya eğlendiler. Yüz boyama atölyelerinde yüzlerine çeşitli resimler yaptıran öğrenciler keyifli anlar yaşadı.

Kırıkkale’de Minikler Yıl Sonu Heyecanı Yaşadı 4

Yoğun bir katılımın olduğu  program sonunda öğrencilere ve ailelerine ikramda bulunuldu.

Kırıkkale’de Minikler Yıl Sonu Heyecanı Yaşadı 6

Kaynak: Kırıkkale İl Müftülüğü