İlimiz genelindeki istihdam durumu ve meslek eğitimine ilişkin konularının ele alındığı toplantıda Sayın Valimiz, tarım, hayvancılık ve sanayi alanındaki yatırımlar ve sürdürülebilir projelerle istihdamın arttırılacağını ifade etti.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferhat Metin'in bilgilendirme sunumunun ardından gündem maddeleri görüşüldü. Kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alınması ile toplantı sona erdi. Toplantıda alınan karar metni şu şekildedir: 

1-72Kırıkkale İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2024 yılı Ocak ayı olağan toplantısı, 23/01/2024 tarihinde, saat 10:00’da Valimiz Sayın Mehmet MAKAS Başkanlığında,  Kurul üyelerinin katılımıyla yapıldı.

Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü  Ferhat METİN; 2023 yılında 2348 kişinin özel sektörde işe yerleştirildiğini belirtti.

İl Müdürü Metin; kayıtlı işsizlerin işletmelerde İşbaşı Eğitim Programı (Staj) yaparak meslek edinmeleri sağlamak amacıyla düzenlenen 45 İşbaşı Eğitim Programına 188 kişinin katıldığını ve programların devam ettiğini belirterek,

İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetleri kapsamında 1955 özel sektör işyerinin ziyaret edildiğini ve 2023 yılında 930 kişinin faydalandığı 16 Toplum Yararına Program düzenlendiğini ve 2024 yıhında ilimizde istihdamın korunması, artırılmasına yönelik faaliyetlere hız kesmeden devam edileceğini söyledi.

3-44

Toplantıda;

Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün 2024/1. Dönem Engelli ve Eski Hükümlülere yönelik kendi işini kurma projesi başvurusu olan 1 tane eski hükümlü kendi işini kurma projesi, 2 tane Engelli kendi işini kurma projesi ile 3 tane Engellilerin Mesleki Eğitim ve Rehabilitasyonu Projesi kapsamında isithdam garantili ve istihdam garantisiz 42 kişiye yönelik mesleki eğitim kursu düzenlenmesinin uygun olduğuna oy birliği ile karar verildiği toplantı gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi