Kırıkkale Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Yıl Sonu Sergisi, açılış töreni ile başladı. Sergi açılış törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yılmaz, Kırıkkale Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Doç. Dr. Özgür Selvi ve Geleneksel El Sanatları Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Cesur Yusuf Göker katıldı.

Sergide Geleneksel El Sanatları Programı 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin yapmış olduğu deri çalışmaları, ahşap oymalar, tablolar, ebru, çini, sepet örücülüğü ve koyun yününden elde edilen keçe ile esmâ-i hüsnâ çalışmaları yer aldı.

I M G 9744

 Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yılmaz ve Kırıkkale Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Özgür Selvi, etkinlik alanında gezerek yapılan çalışmalar hakkında öğrencilerden bilgi aldı.  Geleneksel El Sanatları Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Cesur Yusuf Göker ve öğrencilerimiz, kendi yapmış oldukları kalem kutusunu ve kalemliği Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yılmaz’a hediye etti.

I M G 9805

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yılmaz, serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve birbirinden güzel eserler yapan öğrencilerimize teşekkür etti.

I M G 9783

Yıl sonu sergisi hakkında konuşan Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Cesur Yusuf Göker ‘Bu çalışmalar geleneği gelecekte yaşatmak adına modernize edildi’ dedi. Sanat Meydanı etkinlikleri bu sergi ile son buldu.

Kaynak: Kırıkkale Üniversitesi