Kırıkkale Kültürel Araştırma ve Projelendirme Derneği (KAP-DER), asrın felaketinin yıl dönümünde depremzedelerle buluşmak üzere Hassa ilçesi Hacılar köyüne ziyarette bulundu.

E3Faa728 Fa66 4A31 Abf3 44137C5E0266

KAP-DER ekibi, geçen yılın 6 Şubat tarihinde meydana gelen felaketin birinci yıldönümünde, Hatay'ın Hassa ilçesindeki depremzedelerle bir araya gelerek duygusal anlar yaşadı. Depremzedelerin yaşamını sürdürdüğü konteyner kentini ziyaret eden dernek üyeleri, onlarla sohbet etti ve desteklerini iletti.

Dernek Başkanı Haydar Bakır, felaketin Türkiye genelinde 11 ilde 13 milyon insanı doğrudan etkilediğini ve 85 milyonluk Türk halkını derin bir yasa boğduğunu belirterek, dernek olarak kayıpların acısını ilk günkü gibi derinden hissettiklerini ifade etti. Dernek üyelerinin çabalarıyla temin ettikleri kırtasiye, spor malzemeleri ve oyuncakları depremden etkilenen Hassa İlçesi Hacılar Köyü İlk ve Ortaokulu'ndaki çocuklara ulaştırdıklarını söyledi.

KAP-DER Başkan Yardımcısı Alper Önal ise felakette hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek, bu tür felaketlerin bir daha yaşanmamasını temenni ettiklerini ve depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini vurguladı. Önal, "Giden canları geri getirmek mümkün değil, ancak geride kalanları korumak ve gözetmek tüm milletimizin boynunun borcudur" dedi.

Kaynak: KAP-DER