Kırıkkale FK Başkanı Kadir Yahşi’nin öncülüğünde başlatılan sponsorluk ve bağış kampanyası kapsamında düzenlenen bağış gecesi, dün akşam Kırıkkale TV’nin YouTube kanalı üzerinden canlı olarak yayınlandı. Kulüp yönetimi tarafından 71 milyon TL olarak hedeflenen rakamın oldukça gerisinde kalındığı açıklandı.

Gecede konuşan Başkan Kadir Yahşi, kulübün mali yapısının sürdürülebilirliği için acil olarak 15 milyon TL’ye ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Yahşi, Kırıkkale FK’nın şehrin ortak değeri ve ortak heyecanı olduğunu belirterek, “Bu takım hepimizin takımı, geleceği birlikte inşa edebiliriz” mesajı verdi.

Ancak tüm çağrılara ve gayretlere rağmen özellikle iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarından beklenen desteğin gelmemesi, hem kulüp yönetimi hem de taraftarlar tarafından üzüntüyle karşılandı. Taraftarlar, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarda ilgisizlikten dolayı tepkilerini dile getirdi.

Bağış gecesinde kulüp için yapılan destek çağrılarının yeterli karşılık bulamaması, yeni sezonda nasıl bir yapılanma izleneceği konusunda soru işaretleri yarattı. Yönetim, hem gelir kaynaklarını artırmak hem de sportif hedeflere ulaşmak için yeni stratejiler geliştirmeyi planlıyor.

Kırıkkale FK camiasında, şehrin tüm dinamiklerinin kulübe sahip çıkması gerektiği yönünde güçlü bir beklenti oluşmuş durumda. Önümüzdeki günlerde bu konuda yeni toplantılar ve girişimler yapılması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi