AK Parti kulisleri birkaç gündür rüşvet iddiası ile çalkalanıyor !

Kırıkkale Belediye Başkan adayını belirlemede adeta yılan hikayesine dönen AK Parti'nin anketler zincirine şimdi de rüşvet iddiaları eklendi.Partinin bu iddialara ne cevap vereceği merak ediliyor.

50 MİLYON TL RÜŞVET Mİ VERİLDİ ?

Kırıkkale Belediye Başkan adayını belirlemek için anket üstüne anket yapan AK Partinin anketlerin den memnun olmayan bir camiasının 50 Milyon Türk Lirası vererek istediği adayı belirleme yönünde gayretler içerisinde olduğu ifade ediliyor.

PARTİLİLER YERDEN YERE VURUYORLAR

Söylentiler ayyuka çıktı. Partililer bu söylentileri sosyal medyadan paylaşarak dillendirerek AK Parti'yi yerden yere vurmaya başladılar.

AK Parti Kırıkkale'de ilk defa aday adayları arasında bu kadar sıkıntılı bir süreçte seçime giriyor. Süreç uzadıkça iddialarda birbirini takip etmeye başladı. Partinin Ombusman  veya abisi konumunda olması gerekenler ise bu soruna çözüm bulmak yerine taraf olarak Kırıkkale Belediyesi gücünü kaybetmemek için adeta çırpınıyor. Yandaşını aday yapmaya çalışırken  partiyi riske atıyor .Aynı zamanda Kırıkkale’de ilk kez görülen kendi aday adaylarını kötüleyerek parti içerisinde gücü elinde tutma yarışı yaşanıyor. 

HİZMET KİMSENİN UMRUNDA DEĞİL ÖNEMLİ OLAN GÜÇ !

Kırıkkale'ye hizmet gelmiş, gelmemiş pek kimsenin umurunda değil gibi görünüyor. AK Parti'de öncelikli olan şu an aday. Kırıkkale ve hizmetler 2.planda.Gruplar güç yarışı veriyor. Rüşvet iddialar ise seçim öncesinde AK Parti'yi oldukça sıkıntıya sokacak cinsten. Aynı konunun milletvekilliği adaylığı sürecinde de yaşandığı iddia ediliyor.

ENGİN PEHLİVANLI KONUYU GENEL MERKEZE TAŞIYACAK

Konu hakkında görüşlerini aldığımız AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Engin Pehlivanlı ise yaptığı açıklamada "Bu tür iddialar değişik kanallardan bana da ulaştı.Ben ihtimal vermiyorum. Ancak bunu genel merkeze kadar taşıyarak olayın aydınlanmasına gayret göstereceğim. Partimizin böyle bir iddiayla gündemde olması bir il başkanı olarak beni derinden üzmüştür"dedi.
 

NETLİK KAZANILMASI BEKLENİYOR !

Kırıkkale kamuoyu ve AK Parti camiası söz konusu rüşvet olayının bir an önce netlik kazanmasını bekliyor. Toplumun hafızasında olduğu gibi birileri "Rüşvetin belgesini bulamıyoruz"da diyebilir. Ancak Kırıkkale seçmeni ve partililer tüm olup bitenleri gün ışığı gibi görüyor ve biliyor.
Bu kadar olumsuzluğa rağmen ,anketlerde diplerde olmasına rağmen mevcutun  veya yandaşının aday gösterilmesi bu iddiayı güçlendirir diyen halk endişe içinde  konuşuyor.


İller arasında yine skandallarla adımız öne çıkıyor.

AK Parti'nin adayını açıklama sürecinin ardından aday adayı belirleme  süresindeki yaraları sararak seçime girmesi bekleniyor.

Bu arada Kırıkkale'de Cumhuriyet Halk Partisi ,İyi Parti ilçe belediye başkan adaylarını açıklarken AK Parti'de bu yönde henüz bir adım atılmış değil. Aday adayları ve mevcut başkanlar merak ve endişe içerisinde adaylıkların netleşmesini bekliyorlar. AK Parti camiası ise ilçelerde ve beldelerde anket çalışmasının yapıldığı ifade ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi