KESK Kırıkkale Şubeler Platformu, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınayarak bir basın açıklaması yayımladı. Açıklamada, İsrail hükümetinin uluslararası emperyalist güçlerden aldığı destekle insanlık suçu işlemeye devam ettiği belirtilerek, son olarak 27 Mayıs sabahı BM gözetimindeki Refah Kampında yerlerinden edilmiş Filistinlilerin yaşadığı bir yerleşkeye düzenlenen saldırının ardından onlarca insanın yaşamını yitirdiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

KESK Kırıkkale Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Şube Başkanı Ayşe Avcı tarafından yapılan açıklamada, "Katliamı lanetliyor, yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz" ifadeleri kullanıldı. Ayrıca, bu saldırının Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail Ordusu'nun Refah Bölgesindeki operasyonlarını durdurma kararından kısa bir süre sonra gerçekleşmesinin manidar olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda büyük çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 36 binden fazla sivilin hayatını kaybettiği ve 82 bine yakın insanın yaralandığı ifade edildi. "Yapılan saldırılar insani değerlerden yoksunluğu ve bir barbarlığı temsil etmektedir. Açıktır ki, İsrail savaş ve insanlık suçu işlemektedir" denildi.

KESK Kırıkkale, saldırılar nedeniyle morg ve hastanelerin dahi kalmadığını, savaş tüccarları ve baskıcı rejimlerin kazanç sağladığını vurguladı. "İnsanlık bu barbarlığı durdurmak sorumluluğu ve göreviyle karşı karşıyadır. Ya bu katliamlar ve barbarlık durdurulacak ya da işlenen savaş suçlarına ortak olunacaktır" denilen açıklamada, yeni katliamların yaşanmaması ve sivillerin ölümüne yol açanların yargılanması için derhal girişimlerde bulunulması gerektiği belirtildi.

Açıklamada, İsrail'in saldırılarının durdurulması, ateşkes sağlanması, insani yardımların engellenmemesi ve sorunların barış ve diyalog yoluyla çözülmesi gerektiği ifade edildi. Filistin halkının dünyadan ve Türkiye’den somut adımlar beklediği belirtilerek, "Filistin halkına yönelik abluka derhal kaldırılmalıdır. İsrail işgal ettiği topraklardan geri çekilmelidir. İsrail ile yapılan siyasi, askeri ve ekonomik tüm anlaşmalar iptal edilmelidir" denildi.

KESK Kırıkkale Şubeler Platformu olarak, Filistin halkı ve emekçileriyle dayanışma içinde olmaya, savaşa karşı barışı savunmaya devam edeceklerini belirten Avcı, "Filistin halkının eşit, özgür bir Filistin’i yaratmak için işgalci Siyonist İsrail’e ve emperyalizme karşı yürüttüğü bağımsızlık mücadelesinin yanındayız. Filistin halkına ekonomik, sosyal her türlü destek sağlanmalıdır. Filistinlilerin hak eşitliğini tanımayan hiçbir ‘çözüm’ kabul edilmemelidir" dedi.

Editör: Müjgan BARIŞ