Kırıkkale Tanıtım Günleri (KALEFEST), bugün başlıyor ve 5 gün sürecek etkinliklerle şehri renklendirecek. Festival, saat 16:00’da Kırıkkale Belediyesi önünden kortej yürüyüşüyle başlayacak ve ardından Cumhuriyet Meydanı'nda Festival çelengi sunulacak. İlk gün etkinlikleri, saat 17:00’de Kitap Fuarı, Kırıkkale Sokak Lezzetleri ve El Sanatları Sokağı, Resim Sergisi ve Çocuk Oyun Parkı açılışı ile devam edecek. Vatandaşlar, bu alanlarda çeşitli aktivitelerle keyifli zaman geçirebilecekler.

Kitap Fuarı, 95 yayınevi ve 9500 çeşit yayınla kitap severlere hitap edecek. Toplamda 95.000 adet kitabın yer alacağı fuar, ziyaretçilere geniş bir yelpazede okuma fırsatı sunacak. Kırıkkale Sokak Lezzetleri ve El Sanatları Sokağı'nda ise 50 adet stant bulunacak. Bu stantlarda, sucuk, tokmak köfte, tap tap çöreği, omaç, kaygana, gözleme, mantı gibi 21 adet yöresel yiyecek, gümüşçü, yorgancı, kalaycı, bıçakçı ve müzik aletleri yapımı gibi 5 adet el sanatı, tatlı, şekerleme, çikolata ve dondurma gibi 13 adet tatlı çeşidi, 4 adet içecek ve mai tuz, çeşnigir, balkabağı, arıcılar birliği gibi 6 adet yöresel ürün sergilenecek. Ayrıca, 1 adet lavanta ürünleri standı da ziyaretçileri bekliyor olacak.

Resim sergisi bölümü, Sevgi Yolu’nda düzenlenecek ve “Eserleriyle Kralların Ressamı Rahmi Pehlivanlı”, “Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı'nın 100. Yılı”, “Prof. Dr. Fuat Sezgin: Bilimden Sanata İmgeler” temalı resimlerle sanatseverleri buluşturacak. Ayrıca, “Kırıkkale’de bir gün” temalı fotoğraflar ve “Kırıkkale’den insan suretleri” temalı ahşap baskılar sergilenecek.

Akşam saat 22:00’de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek Şehit Aileleri ve Gaziler Korosu Konseri, KALEFEST’in ilk gününü taçlandıracak. Bu anlamlı konser, vatandaşların duygusal anlar yaşamasına ve unutulmaz bir akşam geçirmesine vesile olacak.

Kaynak: Haber Merkezi