9 Haziran 2024’te, Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı Kırıkkale Şubeleri, Nur Camii’nde ikindi namazı sonrasında İsrail’in Filistinli sivillere yönelik saldırılarını protesto edecek.

İsrail’in yardım tırlarını kamuflaj olarak kullanarak Nuseyrat mülteci kampında yüzlerce Filistinliyi katletmesi, Kırıkkale’deki sivil toplum kuruluşlarının tepkisini çekti. Bu vahşeti kınamak amacıyla düzenlenecek olan protesto, Nur Camii’nde ikindi namazının ardından başlayacak.

Anadolu Gençlik Derneği Kırıkkale Şubesi yetkilileri, yapılacak protesto öncesinde yaptığı açıklamada, "İsrail'in masum sivillere yönelik acımasız saldırılarını kınıyoruz. 9 Haziran’da gerçekleştireceğimiz protesto ile uluslararası kamuoyunun dikkatini bu vahşete çekmek istiyoruz," dedi.

Milli Gençlik Vakfı Kırıkkale Şubesi yetkilileri ise, "Filistin halkının yanında olduğumuzu göstermek için 9 Haziran’da Nur Camii’nde toplanacağız. İnsanlık onuruna sahip çıkan herkesin bu vahşete sessiz kalmaması gerektiğine inanıyoruz," ifadelerini kullandı.

Protestonun, dualar ve Filistin halkına destek mesajları ile sona ermesi planlanıyor. Katılımcılar, dünya kamuoyuna İsrail’in saldırılarına karşı daha güçlü bir tepki verme çağrısında bulunacak.

Kırıkkale halkı, bu anlamlı etkinlikle Filistin'deki kardeşlerinin acılarını paylaştıklarını ve adalet talebini dile getirdiklerini bir kez daha gösterecek.

Kaynak: Haber Merkezi