Bahşılı ilçe ve il kültürümüzü yaşatmak amacıyla yaz akşamlarında başlatılan Halay Kursuna bayanlarda ilği göstermeye başladı .
Bahşılı Belediye Başkanı Halil İbrahim Bişkin ve ilçenin yöneticilerinin de büyük ilgi gösterdiği halay ekibi davul zurna sesleri arasında gecenin karanlığında hoşça vakit geçirmelerine imkan sağlıyor.
BAHŞILI belediyesinin organize ettiği yöresel halayımız ve oyunlarımız tekrar canlandırılıyor.
Eğitici eşliğinde kursa başlarken canlı davul zurna ekibide renk kattı.Kursun ikincisi TOKİ iş merkezi önünde yapıldı.Bayanların hem halaya katılması hemde şiir okumaları ilginin devam ettiğini gösterdi.Eski halaycılar olarak Şevket Atak,Habip Baykal da ikili güzel bir halay sunumu yaptılar.Bu ikiliye başkan Halil İbrahim Bişkin ve Mustafa Bişkin'inde katılması renkli görüntüler oluşturdu.
Başkan Bişkin;ilk gün belediyenin önünde bugün TOKİ'de yapılan etkinlik daha güzel oldu.Bayanların katılması çok renkli oldu,katılan herkese çok teşekkür ederim.
Salı günü tekrar buluşalım dedi.