Genç Sağlık Sen Kırıkkale'de büyüyor

F B I M G 1705144509303

Kırıkkale'de bir buçuk ay önce kurulan Kırıkkale Genç Sendikası Sen il baṣkanı Cengiz Gümüṣ basın ile bir araya geldi.

Cengiz Gümüṣ 'Basının değerli ve güzide temsilcileri öncelikle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüz kutlu olsun.Genç Sağlık Sendikası Kırıkkale İl Başkanlığı olarak sizinle tanışmak ve sohbet amaçlı toplandık.

Pençe harekatındaki şehitlerimize rahmet diliyorum,milletimizin baṣı sağolsun.yaralılarımıza sağlık sıhhat diliyoruz."diyerek başladığı konuşmasında sendikal faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Başkan Cengiz Gümüş Türkiye'de ve Kırıkkale'deki yapılanmalar hakkında şu bilgileri verdi.

Gümüş :Hükümetin koymuş olduğu yüzde iki üye barajını geçtik .Sendika olarak şu an Türkiye'de 62.000 üyemiz bulunuyor sağlık alanında Türkiye'de 3 sendikayı genel Başkanım bizi davet ederek Kırıkkale'ye şube kurmamızı istedi .Bir buçuk ay içerisinde şubemizi kurduk. Büyük talep var. Türkiye'de şu an 44 şubemiz var. Her gün bir şubemiz açılıyor. Genel Merkezi haftada ortalama 1.300 ile 1.500 arasında üye kaydı oluyor .1 yıl içerisinde 100.000 üyeye ulaşmayı hedefliyoruz .Toplu görüşmelerde daha güçlü bir şekilde masaya oturabilmek için üye sayımızı artırmak zorundayız .2025 yılında Yetkili Sendika olarak masaya oturmak istiyoruz. Bize yakın olan sendikalarla Türkiye'nin 5 Konfederasyonunu kurduk. Şu an 110.000 üyeye ulaştık. Kırıkkale'deki yapılanmamızda Kırıkkale Üniversitesi Rektörü ,Tıp Fakültesi başhekimi,Yüksek İhtisas Hastanesi başhekimi ve yöneticileri bize destek oldular .Bizim amacımız sağlık çalışanlarına nasıl daha iyi bir çalışma ortamı hazırlarız. Onların haklarını daha iyi nasıl anlatırız mücadelesidir .Bir buçuk ayda üyelerimize değişik kurslar verdik .Hukuk hizmeti verdik. Örnek olarak Üniversite okuyan öğrencisi varsa burs desteği sağladık. Amacımız sağlık çalışanları gibi zor şartlarda görev yapan meslektaşlarımıza güçlü sosyal haklar edinerek ülkemize hizmet etmektir.dedi.

Kaynak: Haber Merkezi