Son günlerde sosyal medyada ve bazı haber platformlarında yer alan, "Zafer Partisi’nin 9 il başkanı İyi Parti’ye katıldı" yönündeki iddialara Zafer Partisi'nden yanıt geldi. Parti yönetimi, gündeme gelen kişilerin Zafer Partisi ile bağlarının yıllar önce kesildiğini vurgularken, söz konusu haberlerin bir algı operasyonunun parçası olduğunu belirtti.

Zafer Partisi Kırıkkale İl Başkanı Emin Erkeç tarafından yapılan açıklamada, İyi Parti’ye katıldığı duyurulan isimlerin büyük kısmının 3-4 yıl önce Zafer Partisi’nden ayrıldığı, bazılarının ise görevden alındığı ifade edildi. Erkeç, bu durumu kamuoyuna sanki yeni bir gelişmeymiş gibi servis etmenin “ahlaki olmayan bir siyasi tutum” olduğunu söyledi.

Açıklamada, Zafer Partisi’nden ayrılan bu kişilerin kimlikleri ve ayrılış tarihlerine de yer verildi:

  • İbrahim Nahya (Şanlıurfa kurucu il başkanı) – 26.05.2023
  • Suat Aydın (Balıkesir kurucu il başkanı) – 14.04.2023
  • Mevlüt Tekdemir (Afyonkarahisar kurucu il başkanı) – Mart 2023
  • Kenan Karakuş (Çankırı kurucu il başkanı) – 2023 yılı
  • Ahmet Alaca (Mersin kurucu il başkanı) – Mart 2023
  • Selim Duruakan (Kırıkkale kurucu il başkanı) – Temmuz 2022
  • Galip İlya (Mersin kurucu il başkanı) – Temmuz 2022
  • Halil İbrahim Aydın (Bursa kurucu il başkanı) – 2021 yılı
  • Mahmut Kuşdemir (Adana kurucu il başkanı) – 2022 yılı

Ayrıca bu kişilerin ayrılma nedenlerinin; teşkilat içi sorunlar, farklı partilerde siyaset yapma arzusu, milletvekili adayı olamama, ya da şahsi çıkar beklentileri olduğu belirtildi.

Emin Erkeç’in açıklamasında, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın tutuklu yargılandığı dönemde böyle bir haber dalgasının yaratılmasının da tesadüf olmadığına dikkat çekildi. Açıklamada, "Bu tür fırsatçılıkla yapılan haberler, partimizi zayıflatmak amacı taşıyan yapılar tarafından kurgulanmaktadır," ifadeleri yer aldı.

Erkeç, Zafer Partisi’nin kurumsal yapısı, teşkilatları ve seçmen desteğiyle Türkiye siyasetinde güçlü bir şekilde varlığını sürdüreceğini belirterek, “Biz bize karşı yapılan tüm karalama ve yanıltma planlarını, samimiyetle ve doğrularla bozacağız,” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi