I M G 20240206 W A013520240206 12373020240206 143433

Kırıkkale'de eğitim faaliyetlerine devam eden Dek Koleji '6 Şubat Depremi Anma programı'düzenledi.

Program depremde Hayatını kaybedenlere yönelik bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Gösterilen deprem sunumunda ise salonda Gözyaşları hakimdi.

Okul idarecilerinden ve öğretmenlerinden Saygun Mercimek'in moderatör olarak katıldığı programa Ayyıldız Yardım Derneği Genel Başkan Yardımcısı Barış Doğan ,Genel sekreter Ercihan Çakmak ve Eğitim Kültür Komisyon Başkanı Taki Kaplan konuşmacı olarak katıldı.

Ayyıldız Yardım Derneği Genel Başkan Yardımcısı Barış Dogan depremin yıl dönümü dolayısıyla DEK Koleji'nde yapılan 6 Şubat programına katılarak dernek olarak yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi."Depremin olduğunun ertesi gününden itibaren hayırseverlerin desteğiyle Dernek gönüllerinin bölgeye 4 defa gittik. Gördüğümüz manzaralar üzücü idi.Dernek olarak biz kurtarma çalışmalarından ziyade lojistik ve gıda temini amaçlı hizmetler verdik. Tüm milletimiz seferber olmuştu. Öyle bahsedildiği gibi yağma olayı gibi herhangi bir olay yaşamadık ve tanıklık etmI M G 20240206 W A0127edik."dedi. 'Çagın felaketi'nin' manevi olarak 'Milli bir dayanışma'ya dönüştüğünü belirten başkan yardımcısı Dogan dernek olarak deprem bölgesine yaptıkları hizmetler hakkında bilgileri verdi.

I M G 20240206 W A0131

4 DEFA GİTTİK

Programa konuşmacı olarak katılan Dernek Genel Sekreteri Ercihan Çakmak

"Ayyıldız Yardım Derneği ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve 'Asrın felaketi' olarak gösterilen deprem bölgesindeki şehirlere 4 defa yardım götürdü.

AYNİ VE NAKTİ YARDIM

Kahramanmaraş,( Pazarcık Elbistan) ,Malatya, Adıyaman Hatay illerindeki depremzedelere ayni ve nakdi yardımda bulunan Ayyıldız Yardım Derneği gönüllü ekipleri olarak deprem bölgesinden Kırıkkale'ye gelen vatandaşlara da gıda ve nakti yardımlarınımız devam etti ."şeklinde konuştu.

DEPREMZEDELERE

KIRTASİYE YARDIMI

Ay yıldız Yardım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Kültür Komisyon Başkanı DEK Koleji kurucusu Taki Kaplan Dernek "Kırıkkale'de eğitim gören depremzede 250 öğrenciye Kırtasiye yardımında bulundu.

Dernek bağışçılarımızdan ve gönüllerimizden Allah razı olsun.Allah ülkemize bir daha böyle acı günler yaşatmasın. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah'tan rahmet ,tedavisi devam eden yaralılara şifalar dileriz. Asrın felaketi ülkemiz için 'Asrın dayanışması'oldu.

Milli Birlik sayesinde deprem yaraları sarıldı.

Dernegimizin depremzedelere yardımları devam etmektedir. Ayrıca DEK Koleji'nde 71 tane depremzede öğrenciye eğitim ve servis imkanı verilmiştir."ifadesini kullandı.

ALTAY ARAMA KURTARMAYI KURDUK

Programın sonunda Dernek Başkan Yardımcısı Barış Doğan sürdürülebilir bir deprem eğitim ve çalışmasının devamı olarak "Doğal felaketlere hazırlıklı olmak amacıyla kardeş Dernek Altın Küre Uluslararası Yardım Derneği ve Ayyıldız Yardım Derneği olarak Altay Arama Kurtarma Derneği kuruldu. Dernek çalışmalara başladı , proje hazırlıkları devam etmektedir."dedi. 2 seans haline devam eden konuşmaların devamında okul yönetimi deprem bölgesinden bir okulu kardeş okul seçerek okulda para toplayıp ihtiyacı olan kardeş okula gönderme kararı aldı. Öğrencilerin programa ilgisi son derece yüksekti .Programın sonunda konuşmacılara değişik sorular yöneltildi.

Kaynak: Ayyıldız Yardım Derneği