Pazarcık'da Kırıkkale çarşısı

6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız deprem felaketi sonrasında dönemin Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ve Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde deprem çalışmalarını takip etmek için gönderilmişlerdi.

 Depremin ana üssü olan bölge Kırıkkale'ye teslim edilmişti .Kırıkkale halkı ve sivil toplum örgütleri bu acılı günde yöneticilerimizin de Pazarcık'ta olması sebebiyle büyük yardım kampanyaları yapmış ,başta Pazarcık olmak üzere 11 Vilayetin yer aldığı bölgeye yardım göndermişti .

Aradan geçen bir yılın sonunda Pazarcık'ta hayat normale dönerken o dönemde görev yapan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan Pazarcık'a giderek vatandaşlarda bir araya geldiler .

Pazarcık'ta kurulan 'Kırıkkale çarşısı'nı gezerken son derece duygulandılar. Pazarcık halkı Kırıkkale'ye olan minnet ve samimiyetini bu şekilde pazara şehrimizin ismini vererek göstermiş oldu .

Gördükleri ilgi karşısında duygularını ifade eden Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan şu ifadeleri yer verdi. "Deprem felaketinin üzerinden tam bir sene sonra yeniden Kahramanmaraş Göksun'dayız. Bizde 1 yıl sonra vatandaşlarımızla yeniden biraraya gelmek üzere Kahramanmaraş'a geldik.

Deprezede kardeşlerimizin bizleri yeniden gördüklerindeki parıltıyı ve heyecanı tüm Kırıkkale'li hemşehrilerimizin görmesini isterdim.Kırıkkale'mize çokça selam söylediler, destekleriniz için herbirinize çok teşekkür ettiler."dedi.

Kaynak: Haber merkezi