Cumhuriyet’in 100’ncü Yılı kutlu olsun

 

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Cumhuriyetin kuruluşunun 100’nci yılı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Cumhuriyetin kuruluşunun, bağımsızlık ve milli iradenin göstermiş olduğu azim, kararlılık ve var olma mücadelesinin sonucu olduğunu söyleyen Taşkın, 29 Ekim 1923 yılında atılan bu temelin ilelebet devam edeceğine inandığını söyledi.

Cumhuriyetin kuruluşunun vatanın yeniden imar edilmesini sağladığını ifade eten Taşkın,  büyük mücadele ile harabenin üzerine yeni bir devletin kuruluşuna tanıklık eden tarihin, bu milletin büyük başarısı karşısında şapka çıkardığını belirterek, Cumhuriyetin, bu onurlu mücadelenin sonunda kazanılan önemli bir zafer olduğunun altını çizerek şunları söyledi:

“Cumhuriyet, bu milletin hak ettiği önemli bir değerdir. Çünkü bu millet, tarih boyuncu boyunduruk altında yaşamamış ve esareti kabul etmemiştir. Bu milletin ruhundaki özgürlük meşalesi şüphesiz mazlum ve mağdur olan başka milletlere de yol gösterici olmuştur. Bu mücadele, mağdur ve mazlum olan Türk milletinin İstiklal mücadelesi olmuştur. Bu mücadele, milletin inanç ve kutsal saydığı değerlerine olan bağlılığıyla sürdürülmüştür. Tarihte eşi ve benzeri görülmemiş bir zaferle sonuçlanmıştır. Aziz milletimiz, istiklal ve istikbal konusu olduğu zaman kararlılığını göstermiş, birlik ve beraberlik içerisinde inançlı bir şekilde mücadele ederek bağımsızlığını kazanmıştır.

100’ncü yılını kutladığımız Cumhuriyet, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bugünlere gelmesini sağlamıştır. Aziz milletimiz, Cumhuriyeti yaşatmak için azim ve gayret içinde olmalıdır. Cumhuriyet sayesinde elde ettiğimiz kazanımlarımızı yaşatmak ve daha ileriye taşımak hepimizin görevidir.

Bu vesileyle Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’ncü yılında bütün milletimizinCumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum. Bu uğurda hayatını kaybeden aziz şehitlerimizi ve Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, silah arkadaşlarını rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

Editör: Müjgan BARIŞ