Merhum milletvekili Halil Tiryaki bir şehir ağabeyi, iyi bir eşraf, koyu bir partiliydi.

Kırıkkale CHP eski Milletvekili Halil Tiryaki 21 Ekim'de 84 yaşında hayatını kaybetti. Partisine kendini adayan Halil Tiryaki'nin vefatı sonrası partisi CHP yeteri kadar sahiplenmedi.CHP'nin bu duyarsızlığı partililer arasında vefasızlık olarak gösterildi.

PARTİSİNİ ÇOK SEVİYORDU

AddText_10-29-09.43.55

22. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Milletvekili Halil Tiryaki'nin vefatı şehirde üzüntü oluşturdu. Cenaze namazına her kesimden siyasetçiler ve vatandaşlar katıldı.Aile olarak Kırıkkale'nin il oluşu döneminde arsalar bağışlayarak şehrin kentleşmesine yardımcı olan Halil Tiryaki ,Parti il binasının alımında teşhirinde CHP'ye her zaman katkı sağlayan bir partiliydi .

SAHİPSİZ BIRAKILDI

Babacan kimliğiyle ,Kırıkkale sevdası ile , hayırseverliği ile eşraf kimliği kazanan Halil Tiryaki'nin vefatının ardından Cumhuriyet Halk Partisi'nin sadece sosyal medyada bir taziye ilanı ile geçiştirmesi partide vefa ve emek duygusunu tartışılır hale getirdi. Partililer gazetemizi arayarak İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ ve Kırıkkale'de cenaze ve düğün ziyareti ile meşhur olan CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal'ın bu sahipsizlikte sorumluluk sahibi olduklarını belirterek tepki gösterdiler.

'BİR CENAZEYE SAHİP ÇIKAMADIK'

Halil Tiryaki'nin vefatından sonra herhangi bir 'Taziye çadırı' açılmadı.Defin sonrası bir kaç saat içinde cenaze sahipleri dağıldı.Cenazeyi duyan partilliler bu acı günlerini paylaşacak bir ortam bulamadılar.Sitemli partililer " Cumhuriyet Halk Partisi'nde 3 gün taziyeler kabul edilebilirdi .Bize bu imkan sağlanmadı .Kırıkkale'deki ilk CHP'li vekilimizdi.Baba insandı. Ancak cenazesine maalesef gereken özeni ve sahiplenmeyi gösteremedik.Milletvekilimiz Ahmet Önal tanımadıgı insanların cenazesine gidip saatlerce oturuyor.İki-üç günde merhum vekilimiz için taziye kabul edebilirdi. İl başkanının oturduğu binada, koltukta Halil Tiryaki'nin hakkı var. O' da gereken hassasiyeti göstermedi" şeklinde sitemlerini dile getirdiler.

HALİL TİRYAKİ KİMDİR?

Milletvekili Halil Tiryaki, 1935 yılında Kırıkkale’de dünyaya geldi. Kırıkkale’de uzun yıllardır esnaflık yaptı. Kayadibi Cennet Bahçesi firma sahibi Tiryaki, daha sonra CHP Kırıkkale İl Başkanlığı, 22. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Milletvekili olarak, Kırıkkale’ye hizmetini sürdürdü. Hayatını partisine adayan Halil Tiryaki, 21 Ekim 2023 tarihinde hayatını kaybetti.

Editör: Müjgan BARIŞ