Kırıkkale’nin Çelebi ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün 9. yılı dolayısıyla düzenlenen programda vatandaşlar meydanlarda bir araya gelerek vatan, bayrak ve demokrasiye olan bağlılıklarını bir kez daha ortaya koydu.

Çelebi Belediyesi önünde düzenlenen anma programı; saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti okunarak dualar edildi. Protokol konuşmalarıyla devam eden etkinlikte, 15 Temmuz gecesini anlatan sinevizyon gösterimi katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

Program kapsamında gerçekleştirilen demokrasi yürüyüşünde vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla birlik ve beraberlik mesajı verdi. Etkinlikler, yemek ikramı ve şehitler için düzenlenen özel anma programı ile sona erdi.

Çelebi Belediye Başkanı Yaşar Erdemir, programa katılım sağlayan tüm vatandaşlara, protokol üyelerine, kurum temsilcilerine ve emniyet ile jandarma personeline teşekkür etti.

Sulakyurt’ta Miniklere Yönelik Kur’an Kursu Açılıyor
Sulakyurt’ta Miniklere Yönelik Kur’an Kursu Açılıyor
İçeriği Görüntüle

Erdemir, “15 Temmuz’u unutmadık, unutturmayacağız” sözleriyle millî hafızanın diri tutulması gerektiğine dikkat çekti.

Kaynak: Çelebi Belediyesi