Kırıkkale Tanıtım Derneği Başkanı Çağlar Yumuşak’ın, “Bir ilin kalkınması, o ilin tanınmasıyla başlar” diyerek Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası başkan adaylarına yaptığı çağrı karşılık buldu. TSO Başkan Adayı Ekrem Gök, Kırıkkale Tanıtım Derneği’ni ziyaret ederek Yumuşak ile bir araya geldi.
Kalehaber.net olarak geçtiğimiz hafta gündeme taşıdığımız çağrıda Çağlar Yumuşak, TSO başkan adaylarına “Kırıkkale’nin tanıtımı konusunda projeleriniz neler?” sorusunu yöneltmişti. Kentin tanıtımının ekonomik kalkınma açısından önemli olduğunu belirten Yumuşak, adaylardan Kırıkkale’nin değerlerini öne çıkaracak projelerini kamuoyuyla paylaşmalarını istemişti.

ÇAĞRIYA EKREM GÖK CEVAP VERDİ
Yumuşak’ın çağrısının ardından TSO Başkan Adayı Ekrem Gök, Kırıkkale Tanıtım Derneği’ni ziyaret etti. Gök ile Yumuşak arasında gerçekleştirilen görüşmede Kırıkkale’nin tanıtımına yönelik yapılabilecek çalışmalar masaya yatırıldı.
Görüşmede kentin turizm, kültür, gastronomi ve ekonomik değerlerinin daha geniş kitlelere ulaştırılması, Kırıkkale’nin sahip olduğu potansiyelin daha etkin şekilde değerlendirilmesi ve tanıtım faaliyetlerine kurumsal destek sağlanması konularında fikir alışverişinde bulunuldu.
“BİZİM DERDİMİZ KIRIKKALE”
Kırıkkale Tanıtım Derneği Başkanı Çağlar Yumuşak, derneğin temel amacının Kırıkkale’yi daha fazla insana tanıtmak olduğunu belirterek, “Bizim derdimiz Kırıkkale. Bir ilin kalkınması o ilin tanınmasıyla başlar. Kırıkkale’yi daha fazla insana tanıtmak, 43 ilin kesişim noktasında olan bu ilimizi Türkiye’de güzel bir yere getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Yumuşak, Ekrem Gök ile gerçekleştirdikleri görüşmenin detaylarını da paylaşarak, Gök’ün TSO Başkanı seçilmesi halinde tanıtım çalışmalarını birlikte yürütmek istediğini ifade ettiğini aktardı.
GASTRONOMİ İÇİN PATENT VE TESCİL VURGUSU
Görüşmenin önemli gündem maddelerinden birinin de Kırıkkale’nin yöresel lezzetleri olduğu belirtildi. Yumuşak, “Ekrem Gök de başkan olması durumunda bu çalışmaları beraber yapmak istediğini ifade etti. İlimizin yemeklerinin ve gastronomi değerlerinin tanıtılması, bunlarla ilgili patent ve tescil çalışmalarının beraber yapılması gerektiğini söyledi” ifadelerini kullandı.
Kırıkkale’nin gastronomik değerlerinin markalaştırılması ve kente ekonomik katkı sağlayacak şekilde tanıtılması konusunda ortak çalışmalar yapılmasının önemine dikkat çekildi.
Çağlar Yumuşak, Kasım ayında gerçekleştirilecek TSO seçimlerinde Ekrem Gök’e başarılar dilerken, daha önce yaptığı çağrıya cevap vermesi ve gerçekleştirdiği ziyaret dolayısıyla kendisine teşekkür etti.





