Kırıkkale Belediyesi, 8-9 Haziran Cumartesi ve Pazar günlerinde yapılacak YKS sınavı için önemli bir duyuru yaptı. Belediye, şehrin ve ülkenin geleceği olan öğrencilerin sınav günlerinde ulaşım sorunları yaşamamaları için belediye otobüslerini ücretsiz hale getirdi.

447786555 887193370116658 8247466580558475397 N

Bu uygulamadan YKS sınavına girecek olan öğrenciler, sınav günü yanlarında bulunan aile fertleri ve sınav görevlileri faydalanabilecek. Ücretsiz ulaşım hizmetinden yararlanmak isteyenlerin, sınav giriş belgelerini göstermeleri yeterli olacak.

Kırıkkale Belediyesi yetkilileri, öğrencilerin sınav günlerinde rahat ve stressiz bir şekilde sınav merkezlerine ulaşmalarını sağlamak amacıyla bu kararı aldıklarını belirtti. Yetkililer, "Öğrencilerimizin başarısı bizim de başarımızdır. Onların geleceği için üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazırız. Tüm öğrencilerimize sınavlarında başarılar diliyoruz," dedi.

Sınav süresince öğrencilerin konsantrasyonlarını bozmamak adına, belediye ekiplerinin gürültü ve trafiği azaltmaya yönelik ek önlemler alacağı da açıklandı. Kırıkkale Belediyesi, eğitim ve gençliğe verdikleri desteğin sadece sınav dönemleriyle sınırlı olmadığını, yıl boyunca çeşitli projeler ve etkinliklerle öğrencilere destek olmaya devam ettiklerini ifade etti.

Kırıkkale Belediyesi'nin bu duyarlılığı, sınava girecek öğrenciler ve aileleri tarafından memnuniyetle karşılanırken, diğer illere de örnek olabilecek nitelikte. Kırıkkale Belediyesi, şehrin geleceği olan gençlerin eğitim hayatlarında başarılı olmaları için her türlü desteği vermeye devam edeceğini bildirdi.

Kaynak: Kırıkkale Belediyesi