Kırıkkale Başaran Koleji, başarılarına bir yenisini daha ekleyerek 2024 yılı Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) Türkiye birinciliğini kazandı. Kolejin 8. sınıf öğrencisi Mert Atay Gül, sınavda tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı ve Türkiye genelinde birinci oldu.

Başaran Koleji'nde düzenlenen törende, Kurucu Onur Başaran, Mert Atay Gül’ün başarısını gururla karşıladıklarını ifade etti. Onur Başaran, "Bugün burada öğrencimiz Mert’in üstün başarısını kutlamak için toplandık. Başarıya değer veren ve tebriklerini ileten şehrimizin tüm yöneticilerine, velilerimize ve arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Bu başarı hepimizin" dedi.

Eğitimci olarak tüm öğrencilerin başarıya ulaşabileceğine inandığını belirten Başaran, "Emek veren, çaba gösteren tüm öğrenciler başarılı olmuştur. Bu sınavın kaybedeni yok. Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Belki istedikleri sonucu alamayanlar olabilir ama kimse hayal kırıklığına uğramasın. Önlerinde her şeyin telafi edilebileceği uzun bir lise dönemi var" diye konuştu.

Mert Atay Gül ise başarısında emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Aileme, arkadaşlarıma ve üzerimde emeği olan herkese çok teşekkür ederim. Bu başarıda onların da payı büyük" dedi. Mert’in babası da oğlunun başarısının planlı ve disiplinli çalışmaya dayandığını belirtti: "Mert, çok çalışarak değil, planlı çalışarak bu başarıyı elde etti. Beslenmesine ve uyku düzenine dikkat etti. Birinci olacağını düşünmüyorduk fakat başarılı olacağına inancımız tamdı."

I M G 2350 1

Başaran Koleji Ortaokulu  Müdürü  Ali Doğan da başarıyı tesadüfe bağlamadıklarını vurgulayarak, "Başarı hiçbir zaman tesadüf olamaz. Eğitim programımız ve sistemimiz sayesinde öğretmen, öğrenci ve veli arasında sürekli güncellenen akışkan bir ilişki var. Bu sistemin meyvelerini topluyoruz" dedi.

Onur Başaran, "Mert’in başarısı, azim ve kararlılıkla çalışmanın bir sonucudur. Mert Başaran’da yetişti, ortaokul eğitimini 6. sınıftan itibaren Başaran’da aldı. Bu başarı, ilimizdeki diğer öğrencilere de ilham olacaktır. Başaran Koleji, 2017 yılında Ulu Önder Atatürk’ün "Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar" sözlerini kendisine eğitim felsefesi edinerek kurulmuş bir okuldur. Okulumuzun  kurulduğu günden beri ÖSYM’nin yapmış olduğu sınavlarda 3 defa Türkiye’de ilk 50’ye öğrenci yerleştirdi. Sporda her alanda büyük başarılar elde eden Kolejimiz , Türkiye şampiyonluklarının yanı sıra Avrupa şampiyonu ve dünya şampiyonalarında derece alan sporcular yetiştirdi. Geçen yıl iki öğrencimiz  de LGS’de 1’er fire vererek Türkiye 1.’liğinin kıyısından döndü ve bu yıl da Mert Atay Gül, Türkiye birincisi olmayı başardı. ‘’ifadelerini kullandı.

Başaran Koleji'nin bu büyük başarısı, Kırıkkale’nin eğitimdeki iddiasını bir kez daha gözler önüne serdi. Okul Müdürü Ali Doğan , "Yeni başarılar için daha çok çalışmaya devam edeceğiz. Bu başarıların devam edeceğini düşünüyoruz. Okulumuzun başarı yaklaşımı bir büyük fikirdir. Büyük fikirler doğar, büyür ve yaşamaya devam eder" dedi.

Törende, Mert Atay Gül’e başarılarından dolayı çeşitli hediyeler takdim edildi. Bu büyük başarı, Kırıkkale Başaran Koleji’nin eğitimdeki kararlılığını ve azmini bir kez daha kanıtladı.

Türkiye birincisi Mert Atay Gül, başarısında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Aileme, arkadaşlarıma ve üzerimde emeği olan herkese çok teşekkür ederim. Bu başarıda onların da payı büyük” dedi.

Başaran Koleji'nde başarıların devam etmesi için çalışmaların sürdüğünü belirten Onur Başaran, "Bu başarı, azim ve kararlılıkla çalışmanın bir sonucudur. İlimizdeki diğer öğrencilere de ilham olacaktır" ifadeleriyle geleceğe yönelik umutlarını dile getirdi.

Kaynak: Haber Merkezi